RAPSODIJA BOJA I PLESOVA

Otvoreno 19. svjetsko nogometno prvenstvo

11.06.2010 u 14:42

Bionic
Reading

Tijekom svečanosti otvaranja, tema koje je bila Afrika kao pradomovina čovječanstva, travnjakom najvećeg stadiona u JAR-u na kojemu će se odigrati i prva utakmica između domaćina i Meksika, te finale za točno mjesec dana, prodefiliralo je 270 sudionika koji su plesom i afričkim ritmovima simbolično prikazali radost i potencijale Crnog kontinenta

Polusatnom svečanosti na kojoj su dominirali lokalni plesovi te pjevale neke od najvećih regionalnih zvijezda, otvoreno je 19. svjetsko nogometno prvenstvo. Na prepunim tribinama stadiona Soccer City u Johannesburgu smjestio se i niz političkih inogometnih uglednika, među njima i Nelson Mandela, koji su mogli uživati u sjajno osmišljenom programu koji je, za razliku od nekih prošlih ceremonija, bio i kratak i zanimljiv.

Tako je nakon godina i godina priprema, uloženih milijuna i milijuna dolara za izgradnju stadiona i hotela te osiguranje, započelo prvo Svjetsko nogometno prvenstvo na afričkom kontinentu. Tek koji sat nakon službenog otvorenja bit će odigrana i prva utakmica u kojoj će se sučeliti domaćin Južnoafrička Republika i Meksiko.