ODLUKA ČELNIKA HRS-A

Babić i Balić dobili otkaz; o novom izborniku ni riječi

31.01.2017 u 16:10

Bionic
Reading

Hitna sjednica Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza koja je u Zagrebu započela u utorak u 14 sati, kao što je bilo najavljeno, odlučivala je o sudbini izbornika hrvatske rukometne reprezentacije Željka Babića i njegovih suradnika Ivana Balića i Petra Metličića. Nakon nešto manje od dva sata napokon je donesena odluka: svi su smijenjeni!

Babiću su presudila dva poraza na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj u svega 24 sata; prvo u polufinalu od Norveške nakon produžetka (promašen sedmerac Horvata za pobjedu!) te nakon toga za treće mjesto od Slovenije nakon neobjašnjivog pada u završnici utakmice.

Nakon dva sata  predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac, izvršni dopredsjednik Zoran Gobac i članovi Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza donijeli su odluku. Željko Babić, Ivano Balić i Petar Metličić su smijenjeni, a odluku o novom izborniku UO donijet će tek kroz mjesec dana, odnosno nakon što obavi razgovore s potencijalnim kandidatima.

Dodajmo još kako je ova sjednica čelnih ljudi HRS-a od iznimne važnosti jer je Hrvatska domaćin Europskog prvenstva 2018.

U toj komisiji koja će odlučivati o novom izborniku su: Zoran Gobac, kao izvršni dopredsjednik HRS-a, predsjednik Grahovac i tajnik HRS-a Damir Poljak.

'Od europskog prvenstva u Poljskoj, do ovog prvenstva u Francuskoj, uočene su neke loše strane u vođenju reprezentacije a sve je kulminiralo neosvajanje medalje', izjavio je nakon sjednic UO predsjednik HRS-a Grahovac.

Novinare je zanimalo zašto je stručni stožer smijenjen jer cilj postavljen uoči odlaska na SP, a to je bilo četvrtfinale, je ostvaren.

'HRS nije postavio te ciljeve. Naš Savez i reprezentacija uvijek moraju ići po medalju. U ovom slučaju, stožer nije pokazao ambicioznost. Polufinale SP-a je veliki rezultat, ali problem je kako je reprezentacija vođena'.

Nakon OI-a istom stožeru dali ste podršku. Žalite li zbog toga?

'Činjenica da su nakon Igara zaslužili novu priliku, ali sad kredita više nemaju'. Koji su ciljevi na Euru 2018., kojem će domaćin biti Hrvatska? 'Cilj je uvijek medalja, nije bitno koja', zaključio je Grahovac.