HITNA SJEDNICA

Čelne ljude HRS-a ne zanima je li izbornik Babić razgovarao sa suprugom

31.01.2017 u 10:48

Bionic
Reading

Nakon što je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić po povratku sa Svjetskog prvenstva iz Francuske u Zagrebu vješto izbjegao susret s novinarima, u utorak iza 14 sati o njegovoj sudbini odlučivat će se na hitnoj sjednici Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza

Podsjetimo, nakon što je hrvatska rukometna reprezentacija u svega 24 sata doživjela dva teška poraza, u polufinalu od Norveške (promašen sedmerac Horvata za pobjedu!) te nakon toga za treće mjesto od Slovenije, Babić je na pitanje novinara RTL-a o svojoj budućnosti na klupi Hrvatske kazao sa smiješkom:

'Moram prvo razgovarati sa suprugom.'

Naravno, nije poznato što je Babiću rekla supruga, ali je sigurno kako čelni ljudi HRS-a ne mogu biti zadovoljni nekim porazima koje je na zadnja dva natjecanja doživio Babić jer je dojam bio da smo – izgubili nemoguće. Osim na ovom SP-u, podsjetimo kako je u ljeto 2016. na Olimpijskim igrama u Brazilu Hrvatska poražena u četvrtfinalu od Poljske iako je bila – favorit.

>> Karabatić se dotaknuo Hrvata; slažete li se s njegovom izjavom?

Dakle, koliko god to zvučalo okrutno, u ovoj situaciji čelne ljude HRS-a ne zanima je li izbornik Babić pitao suprugu što i kako dalje. Nedostajalo je samo ono nešto, taktičke mudrosti i malo iskustva. Sve ono što ima bivši izbornik Lino Červar koji je otvoreno rekao kako je otvoren za suradnju. Mogući kandidat svakako je i Veselin Vujović koji je odveo Sloveniju do brončane medalje upravo protiv Hrvatske u utakmici u kojoj je Slovenija bila u zaostatku osam golova u 41. minuti. No, isto tako je poznato kako su svi igrači, po povratku u Zagreb, jedinstveni i tvrde kako su za ostanak izbornika Željka Babića i stručnog stožera. To su odlučili na zajedničkom sastanku tako da su uvjereni kako će Babić i dalje ostati izbornik. Promjena očito nekima ne bi najbolje 'legla'…

Međutim, ako Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza smijeni Babića, to znači da će s njim otići i koordinator Saveza za muški rukomet Ivano Balić te Babićev pomoćnik Pero Metličić. Je li moguć scenarij u kojem bi Balić i Metličić i dalje ostali raditi, a da Željko Babić više ne bude izbornik? Teško, njih veže ipak puno više toga od rada u A-reprezentaciji. Prijateljstvo, lojalnost i rad na rukometnoj akademiji. Međutim, teško je očekivati rasplet u kojem će isti stožer voditi Hrvatsku na Europskom prvenstvu 2018. kojem je domaćin upravo – Hrvatska.