2017_World_Handball_Championship_Logo

NEOČEKIVANI HEROJ

Kakav Karabatić, zna se tko je najzaslužniji za francusko zlato!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 30.01.2017 09:01
  • Objavljeno 30.01.2017 u 08:53
Bionic
Reading

Iako je Nikola Karabatić proglašen najkorisnijim igračem Svjetskog prvenstva, francuski mediji se slažu da je najzaslužniji za novu titulu neočekivani junak na golu, Vincent Gerard...

Francuska je po šesti put osvojila svjetsku titulu, a briljantna momčad predvođena izbornikom Didierom Dinartom potvrdila je na domaćem terenu svoju vladavinu rukometom.

Nakon pobjede 33:26 u finalu protiv Norveške Nikola Karabatić proglašen je najboljim igračem turnira, no francuska javnost uvjerena je da je za titulu ipak najzaslužniji njezin neočekivani junak na golu.

'Gerardu treba dodijeliti Oscara!', naslov je u dnevniku L'Equipe hvalospjeva na račun golmana Montpelliera koji je potpuno zasjenio Omeyera, ali i ostatak svoje momčadi.

Vincent Gerard ima 30 godina i morao je poput našeg Ivana Stevanovića dugo čekati da dobije priliku na velikoj sceni, ali iskoristio ju je u velikom stilu. S 40% obrana proglašen je najboljim golmanom Svjetskog prvenstva, a svoje najimpresivnije nastupe imao je u polufinalu i finalu, kada je sa 16 i 11 obrana uništio Sloveniju i Norvešku.

Tako je Francuska dobila novog sjajnog golmana pa 40-godišnji Omeyer konačno može u zasluženu mirovinu, nakon što je na ovom SP-u osvojio svoju desetu veliku titulu s reprezentacijom, ali i sjedio na klupi češće nego ikad prije...

Francuska - Norveška, finale Autor: YouTube
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal