MALO VIŠE VJERE...

Ni Vujoviću nije jasno zašto to Babić nije napravio

29.01.2017 u 17:28

  • +10

SP u rukometu, Hrvatska - Slovenija, utakmica za brončanu medalju

Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Bionic
Reading

Hrvatska je poražena u utakmici za svjetsku broncu od Slovenije 30:31, a izborniku pobjedničke reprezentacije Veselinu Vujoviću nije jasno zašto njegov kolega Željko Babić nije u ključnim trenucima uveo mlade i odmorne snage

Slovenska reprezentacija stigla je prvo u Zagreb u zračnu luku Pleso gdje ih je dočekalo par desetaka navijača. Vujovićevi izabranici preokretom su došli do prve svjetske kolajne u njihovoj povijesti, no mi se ne možemo oteti dojmu da im je Hrvatska poklonila treće mjesto. I slovenskom izborniku Vujoviću nešto je bilo čudno....

'Kada je Hrvatska imala veliku prednost, osam razlike, da je Babić uveo mlade i odmornije igrače koji nisu igrali mi bi puknuli, ovako...', jasan je bio Vujović.

Zašto to hrvatski izbornik nije napravio nikome nije jasno, ni Vujoviću, a ni nikome u Hrvatskoj. Babić je i sam nakon susreta konstatirao kako su mu igrači bili 'mrtvi' pa bi bilo logično da je onda uveo one koji su bili 'svježiji'.

'Ne znam, možda nas je želio pobijediti 10-15 razlike, a kada je vidio što se događa možda ih se više nije usudio uvesti,' dodao je Vujović.

Slično razmišlja i legendarni Zlatko Saračević, sukomentator na RTL televiziji, koji se isto pita zašto se na natjecanje vode igrači kojima se ne vjeruje očigledno aludirajući na tih posljednjih 15 minuta protiv Slovenije kada izbornik Babić nije mijenjao iscrpljene s onima koji su imali manju minutažu te bili odmorniji.