MVP JE KARABATIĆ

Izabrana najbolja momčad; i jedan Hrvat u strašnom društvu

29.01.2017 u 20:19

Bionic
Reading

Završeno je svjetsko rukometno prvenstvo na kojem je zlato osvojila Francuska. Izabrana je i najbolja sedmorka turnira kao i najbolji igrač (MVP) natjecanja

I Hrvatska ima svojeg predstavnika u najboljoj sedmorci, on je srednji vanjski Domagoj Duvnjak koji je prvenstvo igrao ozlijeđen i bio je daleko od svojih najboljih izdanja, ali...

Uz njega su na vanjskim pozicijama Francuz Nedim Remili (desno) i Norvežanin Sander Sagossen (lijevo). Na vratima je Vincent Gerard (Francuska), lijevo krilo Kristian Bjornsen (Norveška), desno krilo Jerry Tollbring (Švedska), a na poziciji pivota izabran je Bjarte Myrhol (Norveška).

Naravno, IHF-ov izbor je oduvijek malo čudan, jer se se najbolji igrač prvenstva nikada ne nalazi u najboljoj sedmorci, a MVP natjecanja je Nikola Karabatić koji igra upravo na poziciji Duvnjaka.

Karabatić je predvodio 'Tricolore' do šeste svjetske titule postigavši na prvenstvu 31 pogodak. 

'Ponosan sam na ovu momčad. Željeli smo nastavi niz naših sjajnih rezultata i uspjeli smo. Ovo je velika pobjeda, navijači su bili sjajni i svi smo prepuni emocija,' kazao je Karabatić koji je osvojio svoju 13. medalju na velikim natjecanjima pri čemu deveto zlato. 

Najbolji strijelac SP-a je Makedonac Kiril Lazarov koji je postigao 50 pogodaka.