UOČI POLUFINALA

Nabrijani Norvežani prijete: Igrat ćemo finale s Francuskom

26.01.2017 u 14:52

Bionic
Reading

Sander Sagosen (21) prvo je ime norveške reprezentacije koja nas u petak (27. siječnja, 20.45 sati) čeka u polufinalu Svjetskog prvenstva...

Dečko ima sve, pregled igre, šut, asistenciju... Neka vas ne zavaraju njegove godine, igra puno zrelije i racionalnije od većine iskusnih rukometaša na njegovoj poziciji. Sander Sagosen definitivno je jedna od nadolazećih rukometnih zvijezda i vođa norveške reprezentacije u nadolazećim godinama. 

Zasjao je prošle godine na EP-u u Poljskoj, izabran je u najbolju momčad natjecanja i to mu je bio veliki poticaj za napredak. Još će ovu sezonu odigrati za Aalborg, a od ljeta će se pridružiti našem Luki Stepančiću, Nikoli Karabatiću i ostalim zvijezdama u momčadi PSG-a. Definitivno će Sagosen biti najveća prijetnja u polufinalu.

'Hrvatska? Riječ je čvrstoj momčadi. Stvarno su dobri i igraju odlično. Imaju puno zvijezda i svima nam je jasno da će biti teško. No, način na koji mi trenutno igramo… Možemo pobijediti svakoga. Puni smo samopouzdanja i mislim da to možemo napraviti. Jedva čekamo da počne utakmica', rekao je Sagosen u najavi polufinala s Hrvatskom.

Norvežani su naše stare mušterije, pobijedili smo ih 31:24 na EP-u u Poljskoj 2016. u borbi za broncu, a potom smo ih u travnju pobijedili i na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiru, bilo je 27:21. Sigurno je da nam to nisu zaboravili...

'Odigrali smo puno teških utakmica, ali sad smo na pragu uspjeha. Mlada smo momčad, gladni smo uspjeha. Prošle smo godine na EP-u došli među četiri i nismo osvojili medalju... Ne želimo da se to ponovi', razmišlja Sagosen i dodaje:

'Nadam se da ćemo igrati finale s Francuzima, želimo im uzvratiti za poraz u skupini.' Ambiciozno, ali prvo u polufinalu Norveška mora dobiti Hrvatsku.

'Vidjet ćemo... Momčad smo koja raste i napreduje iz utakmice u utakmicu. Razmišljamo samo o pobjedama i ne bojimo se poraza. Svi zajedno sanjamo taj finale, želimo osvojiti prvu medalju u povijesti', zaključio je Sagosen koji je u sedam odigranih utakmica zabio 36 golova i podijelio 38 asistencija.

Uz Sagosena najveća prijetnja će biti iskusni pivot Bjarte Myrhol (34) koji je zabio 32 gola, ali i sjajno desno krilo Kristian Bjornsen (36 golova).