2017_World_Handball_Championship_Logo

JESU LI POMOGLI NAŠIMA?

Španjolci ogorčeni: U rukometu previše toga ovisi o sucima!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 25.01.2017 09:08
  • Objavljeno 25.01.2017 u 09:08
Bionic
Reading

Španjolski mediji poput dnevnika Marca nakon poraza rukometaša od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva naglašavaju kako su detalji odlučili utakmicu, ali i sudački kriterij koji je našima išao na ruku...

Španjolska je ušla u dvoboj s hrvatskom reprezentacijom u ulozi laganog favorita, no u tijesnoj završnici Mamić, Horvat, Cindrić i društvo uspješno su slomili protivnika i ostvarili jednu od najvećih pobjeda ove generacije.

U taboru našeg protivnika žale, a posebno su nezadovoljni španjolski mediji poput dnevnika Marce.

'Sreća u utakmici se pokazuje u bezbroj detalja: odbijene lopte koje su išle u korist Hrvata nakon obrana španjolskih golmana, sedmerac u okvir gola Rivere nakon što suci nisu priznali gol Aginagaldea i neki drugi sedmerci koje su vraćeni na devet metara, kao i udarac na prazan gol Tomasa koji nije našao mrežu,' piše najugledniji španjolski sportski list, a njegov novinar Jorge Dargel naglašava:

'Malo sportova toliko ovisi o sudačkom kriteriju i interpretaciji pravila kao rukomet. Poraz Španjolske ne bi smio biti opravdavan odlukama danskih sudaca, ali bilo je mnogo odluka koje su razljutile našu reprezentaciju, poput čistog sedmerca koji nije suđen na Aguinagaldeu, vječni napad Hrvata u zadnjoj minuti i dva poništena gola zbog gaženja prostora.'

Španjolski izbornik odao je pak počast hrvatskoj reprezentaciji.

'U ovakvoj utakmici odlučuju sitni detalji. Pokušali smo iskoristiti naše vještine, dobro se braniti i ići u kontre, ali oni su napadali vrlo mirno i nisu nam dali priliku. U takvoj pozicijskoj igri bilo je jako komplicirano igrati,' zaključuje Jordi Ribera te dodaje kako je ovo tek početak repezentativnog ciklusa koji će kulminirati za tri godine na Igrama u Tokiju.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal