PRVI POLUFINALISTI

Norvežani slomili Mađare i poslali poruku Hrvatima

24.01.2017 u 18:29

Bionic
Reading

Norvežani su se poigrali u četvrfinalu SP-a s Mađarima i sjajnom igrom stigli do sigurne pobjede 31:28, koja ih je odvela u polufinale i u borbu za medalju. Prvu u muškoj konkurenciji

Mađari su se očito ispraznili u okršaju s Dancima, dok Norvežani nastavljaju sa odličnim igrama, koje prezentiraju već duži period. Ne samo na ovom SP-u.

A rezultat toga je sigurna pobjeda 31:28 skandinavske momčadi, koja će tako imati priliku boriti se za prvu medalju na velikim natjecanjima. Naravno, u muškom rukometu jer njihove su sunarodnjakinje u ženskoj konkurenciji osvojile već pregršt medalja.

Norvežani su sjajno otvorili utakmicu te već u 7. minuti imali prednost od pet golova (6:1) koju su bez poteškoća održavali i postupno povećavali. Na poluvrijeme su otišli s vodstvom 17:10, a u 45. minuti su došli do okruglih +10 (26:16). U završnih 15 minuta Mađari su serijom 8:2, devet golova zaostatka pretvorili u pristojan poraz (28:31).

Norveški vratar Torbjorn Bergerund svojim je obranama (14) otvarao mogućnost za brze kontranapade koje su njegovi suigrači lakoćom završavali i na taj način gradili prednost i put prema polufinalu. Najbolji strijelci Norveške bili su Espen Lie Hansen sa šest golota te Sander Sagosen i Kent Robin Tonnesen sa po pet pogodaka. Mađare je sa 11 golova predvodio Gabor Csaszar

No, ono što je nama najzanimljivije jest da će Norvežani biti protivnici našima, koji su sa 30:29 pobijedili Španjolce.

Posljednji međusobni ogled, Hrvatska i Norveška imale su u travnju, na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Riju, a tada je Hrvatska slavila s 27:21.