2017_World_Handball_Championship_Logo

RAZOČARANJE VELIKO

Kaos u Njemačkoj nakon kraha na SP-u: Izbornik odlazi, a i legenda!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 24.01.2017 10:39
  • Objavljeno 24.01.2017 u 10:39
Bionic
Reading

Era Dagura Sigurdssona na klupi njemačke rukometne reprezentacije završila je razočaravajućim ispadanjem u osmini finala Svjetskog prvenstva, nakon čega se iz izabrane vrste odlučio povući i Holger Glandorf...

Njemačka rukometna reprezentacija uzalud je nanizala pet pobjeda u hrvatskoj skupini na Svjetskom prvenstvu, uključujući i onu impresivnu protiv naše reprezentacije. Zapela je već na sljedećem koraku, u osmini finala protiv Katara koji ju je svladao zahvaljujući sjajnom Šariću i još boljem Capoteu rezultatom 22:20.

Razočaranje nakon ispadanja 'bad boysa' u zemlji je veliko, a bila je to i posljednja utakmica na klupi Dagura Sigurdssona koji se oprostio debaklom i odlazi voditi japansku reprezentaciju.

'Za mene je ovo bilo najveće razočaranje. Naravno da smo svi to drukčije zamišljali,' priznao je Islanđanin koji je vodio Njemačku od 2014. godine i vrhunac doživio prošle godine kada se okitio naslovom europskog prvaka.

Nijemci imaju mnogo mladih kvalitetnih igrača i ova reprezentacija trebala bi trajati u svjetskom vrhu, ali u njoj više neće biti sjajnog šutera Holgera Glandorfa. Nakon punih 14 godina u reprezentaciji odlučio je da bi bilo dosta.

'Za mene je to poglavlje završeno. Reprezentacija će dobiti novog trenera, a ja pod njim neću više igrati,' rekao je razočarani Glandorf koji je zbog ozljede propustio europsku titulu prošle godine, ali ima svjetsko zlato iz 2007. godine...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal