NIJE TAJNA

Metličić uoči Španjolske: Da, imamo velikih problema!

23.01.2017 u 16:09

Bionic
Reading

Pobjedom protiv Egipta 21:19 hrvatska rukometna reprezentacija izborila je četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj. U borbi za polufinale (utorak, 24. siječnja, 20.45 sati) igramo protiv Španjolske, a utakmicu je najavio Pero Metličić

'Španjolska je izuzetna momčad koja se kroz godine nije puno mijenjala. Stigao je samo novi trener, ali ostala je ista filozofija. Igraju vrlo slično kao u Poljskoj. Mislim da možemo očekivati tešku utakmicu u kojoj moramo biti koncentrirani svih 60 minuta. Na ovom Svjetskom prvenstvu je sve moguće. Imamo svoju šansu i priliku izboriti polufinale', kazao je pomoćni trener hrvatske reprezentacije Petar Metličić.

Podsjetimo, Španjolci su nas na posljednjem Europskom prvenstvu u Poljskoj pobijedili u polufinalu 33:29, međutim ukupno gledano hrvatski rukometaši su uspješniji. Od 23 dosad odigrane utakmice dobili smo 14, a izgubili osam.

Metličić je otkrio kako će igrati Španjolci.

'Igraju puno na pivota, a Aguinagalde je broj jedan. Imaju i sjajna krila te golmane, a možemo reći da su im 'bekovi' malo slabiji. Brzi su u tranziciji i to im je forte. Moramo biti čvrsti i odlučni sa što manje tehničkih pogrešaka jer Španjolci to dobro kažnjavaju. Moramo ih prisiliti da igraju šest na šest, jer na postavljenu obranu imaju više problema', kaže Metličić koji se osvrnuo i na tešku pobjedu protiv Egipta u osmini finala SP-a.

'Potpisujem odmah sada da mi nastavimo ovako igrati i uđemo u finale, a umjetnički dojam ćemo ostaviti za prijateljske utakmice. Njemačka i Danska su ostavile odličan dojam, ali su obje reprezentacije ispale. Ovdje se igra za pobjede i to je jedino što se računa', kazao je Metličić i dodao:

'Protiv Egipta je prvo poluvrijeme bilo jako dobro. Bili smo koncentrirani i fantastični u obrani. Na otvaranju drugog dijela smo odigrali loše, pali smo u crnu rupu. Ali u završnici smo se vratili i priveli kraju utakmicu.'

Istaknuo je Metličić i to kako nitko u stožeru ne bježi od činjenice da momčad ima problema.

'Mi ne bježimo od toga, niti se opravdavamo da imamo velikih problema. Nama je glavni igrač - Domagoj Duvnjak - praktički bez treninga. Vođa ove ekipa ima velikih problema s koljenom, ali on se bori, on želi, a to je velika stvar. Imamo praktički cijelu vanjsku liniju koja je i do jučer bila rezerva. Nadam se doći ona prava utakmica, možda već protiv Španjolaca. Ako ćemo igrati kao protiv Egipta i pobijedimo, opet ćemo biti zadovoljni', zaključio je Metličić.

Luka Šebetić smatra kako Hrvatska ne bi bila u četvrtfinalu da nema određenu kvalitetu.

'Ušli smo u četvrtfinale Svjetskog prvenstva i sretan sam što sam dio ovoga svega. Da nemamo određenu kvalitetu, ne bismo bili tu gdje jesmo. Očekujem jako dobru utakmicu u kojoj ćemo dati sve od sebe. Momčadi koje su do sada igrale jako lijep rukomet su ispale sa SP-a tako da je sve moguće. Španjolski sustav i rukomet se igraju dosta po Europi i Ligi prvaka, igra se na pivota dosta. Bit će to tvrda utakmica', kazao je Šebetić.