2017_World_Handball_Championship_Logo

NAŠI U ČETVRTFINALU

Hrvatska slomila Egipat i izborila veliki okršaj sa Španjolcima!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 22.01.2017 22:17
  • Objavljeno 22.01.2017 u 22:17
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija nije dopustila iznenađenje u osmini finala Svjetskog prvenstva. U dvoboju s Egiptom naši su rukometaši pobijedili rezultatom 21:19 i tako izborili četvrtfinalni okršaj sa Španjolcima...

Babićeva izabrana vrsta nije dopustila još jednu veliku senzaciju na SP-u, nakon što je ranije ove nedjelje Danska senzacionalno ispadala od Mađara, a zatim i Njemačka u dvoboju protiv Katara. Hrvatski rukometaši protiv Egipta su odigrali ozbiljno od samog početka te uz malo veću potrošnju u drugom poluvremenu izborili plasman u četvrtfinale, što je i bio zacrtani cilj ove selekcije uoči prvenstva.

Uoči susreta mnoge je začudilo uklanjanje Filipa Ivića iz momčadi i ulazak Ivana Pešića među kandidate za sastav u nokaut fazi turnira, no to se protiv Egipta pokazalo kao sjajan potez. Golman Meškova izluđivao je protivnika tijekom većeg dijela utakmice i na kraju bio jedan od najzaslužnijih za hrvatsku pobjedu.

Hrvatska je bila dominantna od početka do samog kraja. Već u prvim minutama golovima Horvata, Štrleka i Muse naši su otišli na 4:1 i ta je prednost samo rasla do odmora. U listu strijelaca u prvom dijelu upisalo se čak sedam igrača, a čak pet je zabio Zlatko Horvat koji je uz Ivana Pešića bio najzaslužniji za komotnu prednost od 13:7.

Početkom drugog dijela Horvat je opet zabio i povisio na +7, ali onda je naša reprezentacija upala u 'crnu rupu' kao i u prethodnoj utakmici protiv Njemačke i 11 minuta nije postigla pogodak, dok su Egipćani napravili seriju 5-0. No, prednost se nije potpuno istopila, a obrana je zatim ponovo očvrsnula pa su se naši deset minuta prije kraja vratili na +4 (19:15) i zatim rutinski posao priveli kraju, za konačnih 21:19.

Najbolji strijelac kod Hrvatske bio je Zlatko Horvat sa šest postignutih golova, a Luka Cindrić dodao je pet.

Hrvatsku u utorak u četvrtfinalu čeka ponovni obračun sa Španjolcima, od kojih je ispala u polufinalu Europskog prvenstva prošle godine, a sada će imati priliku uzvratiti im.

SP u rukometu, osmina finala:

Hrvatska – Egipat 21:19 (13:7)

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal