KRAJ ZA ZLATNE IZ RIJA

Čudesna senzacija SP-a: Debakl Danske dobar i za Hrvatsku!

22.01.2017 u 17:34

Bionic
Reading

Danska rukometna reprezentacija potpuno je neočekivano ispala već u osmini finala Svjetskog prvenstva. Poražena je od Mađarske rezultatom 27:25...

Hrvatskoj se umalo otvorio ždrijeb do samog finala. U našem dijelu ždrijeba Španjolska je bila jako blizu ispadanja protiv Brazila, a ove nedjelje dogodila se istinska senzacija i Danska se oprostila od natjecanja već u osmini finala.

Nakon pet pobjeda u skupini nitko nije vjerovao da bi Danci mogli ispasti od neuvjerljivih Mađara, ali upravo se to dogodilo. Već u prvom dijelu izabrana vrsta koju vodi Xavier Sabate pokazale je zube i imala 13:12 uoči odmora, a sredinom drugog je još i pojačala te otišla na +4 (20:16). Hansen i društvo zatim su se vratili u utakmicu i izjednačili uoči zadnjih pet minuta (24:24), ali Mađari su ostali mirni i zahvaljujući golovima Balogha i Czaczara stigli su do jedne od najvećih pobjeda u povijesti reprezentacije, rezultatom 27:25.


Najbolji strijelac Mađara bio je Matei Lekai sa šest postignutih golova, a Dancima nije pomoglo niti osam Mikkela Hansena. Golman Roland Mikler s 15 obrana najzaslužniji je za najveću senzaciju rukometnog SP-a dosad.

Mađarsku u četvrtfinalu čeka opasna Norveška, a pobjednik tog dvoboja u polufinalu ide na boljeg iz ogleda Španjolske i nadajmo se Hrvatske.

U drugoj utakmici osmine finala igranoj u isto vrijeme Šveđani su s 41:22 pregazili Bjelorusiju i prošli u četvrtfinale...