SP U RUKOMETU

Brazilci nadomak velikom čudu, Slovenci senzacionalni

21.01.2017 u 22:37

Bionic
Reading

U subotu smo doznali prva četiri četvrfinalista. I dok su pobjede Norvežana i Francuza bile očekivane, pobjeda Slovenaca protiv Rusa sasvim sigurno veliko je iznaneđenje. Baš kao i junački otpor Brazila u okršaju sa Španjolcima

Rukometaši Španjolske mnogo teže od očekivanoga svladali su Brazil sa 28:27 (16:18) u osmini finala Svjetskog prvenstva u Montpellieru, te će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Hrvatska - Egipat koji je na programu u nedjelju.

Brazil je vodio većim dijelom susreta, početkom drugog poluvremena i s tri razlike (20:17), no nije uspio zadržati efikasnost u završnici. Više od sedam minuta, od 53. do 60., Brazil nije uspio postići pogodak, a za to vrijeme Španjolska je s dva gola Dujšebajeva i jednim Valere uspjela stići do vodstva od 28:26.

Alex Dujšebajev i Joan Canales sa po pet golova predvodili su Španjolsku, Valero Rivera, Julen Aguinagalde i David Balaguer su dodali po četiri, dok su kod Brazila najefikasniji bili Joao Pedro Silva sa sedam te Fabio Chiuffa i Vinicius Langaro sa po pet pogodaka.

Plasman u četvrtfinale izborila je i Slovenija koja je odličnim drugim poluvremenom u Parizu svladala Rusiju sa 32:26 (13:15). Darko Cingesar sa šest i Gašper Marguč s pet golova predvodili su Sloveniju, a Danil Šiškarev i Aleksandr Dereven sa po pet pogodaka Rusiju.

Slovenija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Njemačka - Katar.

Ranije u subotu u četvrtgfinale su se plasirali još domaćin i branitelj naslova Francuska zahvaljujući 31:25 (14:13) pobjedi protiv Islanda u Lilleu i Norveška koja je u Albertvilleu svladala Makedoniju sa 34:24 (12:10). Francuska će u četvrtfinalu u utorak također u Lilleu igrati protiv boljeg iz ogleda Bjelorusija - Švedska koji je na programu u nedjelju, dok će Norveška će u četvrtfinalu u utorak također u Albertvilleu igrati protiv boljeg iz ogleda Danska - Mađarska koji je na programu u nedjelju.