SP U RUKOMETU

Francuska lakoćom dobila Island; debakl Červarove Makedonije

21.01.2017 u 19:48

Bionic
Reading

Poznata su već dva četvrtfinalista, a to su reprezentativci Norveške i domaćina SP-a, Francuske

Domaćin i branitelj naslova Francuska plasirao se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva za rukometaše zahvaljujući 31:25 (14:13) pobjedi protiv Islanda u susretu osmine finala igranom u Lilleu.

Francuska je utakmicu 'prelomila' serijom 6:1 početkom drugog poluvremena zahvaljujući kojoj je stigla do vodstva 20:14.

Do kraja susreta Island se nije uspio primaknuti na manje od četiri gola razlike.

Michael Guigou sa šest golova bio je prvi strijelac Francuske, po pet su dodali Nedim Remili i Ludovic Fabregas, dok je Runar Karason sa sedam golova predvodio Island. Francuska će u četvrtfinalu u utorak također u Lilleu igrati protiv boljeg iz ogleda Bjelorusija - Švedska koji je na programu u nedjelju.

Rukometaši Norveške prvi su četvrtfinalisti Svjetskog prvenstva u Francuskoj, oni su u dvoboju osmine finala u Albertvilleu svladali Makedoniju sa 34:24 (12:10).

Makedonci su držali rezultatski priključak samo tijekom prvog poluvremena, ali već početkom nastavka Norvežani su se odvojili na pet razlike da bi do kraja dvoboja stigli i do dvoznamenkaste prednosti.

Po šest golova za Norvešku postigli su Magnus Jondal i Eivind Tangen, po pet su dodali Sander Sagosen, Bjarte Myrhol i Kristian Bjornsen, dok su u sastavu Makedonije najefikasniji bili Kiril Lazarov sa šest i Stojanče Stoilov s pet golova.

Norveška će u četvrtfinalu u utorak također u Albertvilleu igrati protiv boljeg iz ogleda Danska - Mađarska koji je na programu u nedjelju.