BABIĆ PRIZNAO SLABOSTI

Štrlek otkrio o čemu ovisi rezultat protiv Egipta

21.01.2017 u 16:21

Bionic
Reading

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija otputovala je u Montpellier gdje će u nedjelju igrati susret osmine finala protiv reprezentacije Egipta.

Uoči puta izbornik Željko Babić i Manuel Štrlek podijelili su svoja razmišljanja o sljedećem protivniku, a nakon sinoćnjeg poraza od Njemačke.

'Sigurno je da imamo još rezervi u napadu i još u nekim segmentima igre, ali vjerujem da su igrači jučer bili angažirani sto posto i da su željeli pobijediti, no nismo uspjeli u tome. Vidjet ćemo gdje nam je maksimum vrlo brzo', započeo je izbornik Babić i nastavio o idućem suparniku Egiptu:

'Ono što mogu reći su glavne karakteristike - duboka obrana 3-3, u napadu su vrlo strpljivi i dosta imaju udaraca s podloge. Slabija strana im je sigurno vraćanje u obranu'.

Manuel Štrlek također je istaknuo kako je Hrvatska favorit protiv Egipta, ali se i kratko osvrnuo na susret protiv Njemačke:

'Mi smo sigurno kvalitetniji i mislim da bi s našom dobrom igrom trebali pobijediti. Jučer (op.a u petak) su Nijemci jako dobro igrali u obrani i bili smo malo bezidejni, ali mislim da neće biti takva slika protiv Egipta i u stanju smo puno bolje odigrati nego što smo igrali protiv Nijemaca. Gledali smo ih sinoć i tijekom prvenstva par utakmica. Igraju duboku agresivnu obranu i najbolji recept protiv njih je biti čvrst u obrani i zabiti što više lakih golova iz kontre i polukontre. Rezultat će ovisiti o tome hoćemo li takvu igru realizirat', pojasnio je Štrlek.

Nakon poraza od Njemačke postavilo se pitanje koliko Hrvatska može na ovom turniru:

'Glupo je najavljivati koliko možemo jer mi idemo utakmicu po utakmicu, probati pobijediti svaku sljedeću i vidjeti do kuda nas to može odvest. Kvalitetu imamo, samo je pitanje kako ćemo to predočiti na terenu', spremno je objasnio Štrlek.

Ako Hrvatska pobijedi Egipat u četvrtfinalu igrat će protiv pobjednika iz susreta Španjolska-Brazil gdje su Španjolci izraziti favoriti. Štrlek je naglasio kako utakmice ne treba preskakati već gledati samo idućeg protivnika:

'Ne bi htio preskakati utakmice jer je i Egipat dobio Katar od kojeg smo mi izgubili na Olimpijskim igrama i stvarno neće biti lagano. Ne bih volio preskakati i najavljivati, ali što se tiče Španjolaca oni nisu bili na Olimpijskim igrama, imali su puno vremena za pripremu i igraju jako dobro'.

Utakmica Hrvatska - Egipat igra se u nedjelju u 20.45 sati.