2017_World_Handball_Championship_Logo

PORAZ BI BIO KATASTROFA

Hrvatskoj prijeti ispadanje u nedjelju samo ako odigra - užasno!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 21.01.2017 12:06
  • Objavljeno 21.01.2017 u 12:06
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će u osmini finala protiv aktualnog prvaka Afrike Egipta koji je premalo pokazao u grupnoj fazi i ne bi smio ozbiljno zaprijetiti našima u prvoj rundi nokaut faze Svjetskog prvenstva...

Hrvatsku u nedjelju čeka egzotičan protivnik protiv kojeg ne smije podbaciti. Egipat je možda uspio Tunižane gurnuti u drugi plan i postati najbolja afrička reprezentacija, no ipak na ovom Svjetskom prvenstvu nije pokazao dovoljno da bi bio smatran velikom prijetnjom našim rukometašima.

Aktualni prvak Afrike uspio je svladati ugledni Katar na otvaranju turnira 22:20 te zabilježiti očekivane pobjede protiv Argentine i Bahraina, no u utakmicama protiv ozbiljnih reprezentacija nije bio niti blizu senzacije. Izgubili su Egipćani od Danske i Švedske po sedam razlike, s tim da su mogli i s više da nije došlo do opuštanja protivnika u završnicama.

Egipat krasi divlja agresivna 3-3 obrana koja može protivnika izbaciti iz ritma, ali se lako može i raspasti. Golmani Hendawy i Shahin imaju zajedno samo 30% obranjenih udaraca što jasno govori da im braniči ne pomažu dovoljno, dok je u napadu najopasniji Eslam Eissa s 26 postignutih golova koji je jedini ozbiljno prijetio obranama Danske i Švedske, no ne može igrati sam.

Sve u svemu, reprezentacija od koje naši mogu izgubiti samo ako odigraju najgoru utakmicu na turniru dosad, jer ono viđeno u pet dvoboja skupine C bit će sasvim dovoljno za prolazak dalje. Svjesni su toga i u Egiptu.

'Moramo igrati puno bolje protiv Hrvatske,' izjavio je izbornik Marwan Ragab, a optimističan je lijevi vanjski Yehia Elderaa:

'Ne gubimo nadu. Igrat ćemo svoju najbolju utakmicu u nedjelju i nadamo se pobjedi.'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal