TO ĆE BITI ČUDESNO

Francuzi spremaju spektakl kakav u rukometu nikad nije viđen!

21.01.2017 u 10:45

Bionic
Reading

Nakon pet pobjeda u nizu francuske rukometne reprezentacije očekuje se rekordnih 28 tisuća navijača na utakmici osmine finala protiv Islanda, koja se igra na stadionu Pierre-Mauroy u Lilleu...

Ove subote čeka nas rukometni spektakl kakav se još ne pamti. Naime, francuski rukometaši svoju će nokaut fazu natjecanja otvoriti protiv Islanda na stadionu Pierre-Mauroy, originalno nogometom koji ima mogućnost pretvaranja u dvoranu, s kapacitetom od čak 28 tisuća gledatelja.

Ovaj je stadion već iskušan 2014. godine u Davis Cupu, kao i tijekom Europskog košarkaškog prvenstva prije dvije godine, a sada će rušiti rekorde i na rukometnoj sceni.

Naravno, s 28 tisuća gledatelja oko terena bit će to najposjećenija međunarodna utakmica u povijesti, no u francuskom taboru više se brinu zbog Islanda, nego što razmišljaju o navijačkom rekordu u Lilleu.

'Nikad još nismo igrali laku utakmicu protiv Islanda. Oni su izuzetno ponosni i odlučni, a takva ekipa je uvijek jako opasna,' upozorava Didiert Dinart uoči subotnje utakmice.