2017_World_Handball_Championship_Logo

HRVATSKA IPAK NIJE

Previše nepobjedivih: Zna se tko su favoriti za osvajanje medalja!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 21.01.2017 09:26
  • Objavljeno 21.01.2017 u 09:25
Bionic
Reading

Nakon grupne faze čak četiri rukometne reprezentacije imaju pet čistih pobjeda pa je jasno kako su Francuska, Njemačka, Danska i Španjolska jasni favoriti za ulazak u borbu za medalje na Svjetskom prvenstvu...

Rukometna prvenstva posljednjih su godina bila vrlo izjednačena, no na ovom SP-u izdvojile su se reprezentacije koje dominiraju i gaze sve pred sobom. Čak četiri ekipe zabilježile su svih pet pobjeda u svojim dosadašnjim utakmicama pa ih moramo smatrati glavnim kandidatima za ulazak u polufinale i osvajanje medalja.

Prije svega tu je Francuska koja je odigrala četiri fantastične utakmice i tek malo popustila u minimalnoj pobjedi protiv Poljske. Dinartova družina djeluje impresivno na domaćem terenu pa Karabatića, Sorhaindoa, Abaloa i ostale većina vidi kao prvog favorita za osvajanje titule. Sve drugo francuska javnost vjerojatno bi doživjela kao neuspjeh.

Tu je i moćna Njemačka koja se prošetala hrvatskom skupinom. Čvrsta obrana Sigurdssonove selekcije pokazala se dosad nepremostivom preprekom za sve, uključujući i našu reprezentaciju koju je glatko svladala 28:21 ovog petka. Aktualni prvak Europe djeluje odlično i teško da će posrnuti prije polufinala, gdje ga vjerojatno čekaju Francuzi.

Pet pobjeda nanizao je i olimpijski pobjednik. Danci nisu djelovali impresivno u nekim svojim utakmicama, ali Hansen i društvo pobjeđuju i kad im ne ide pa su prilično lako osvojili prvo mjesto u skupini D. Do polufinala bi mogli doći, ali na tom putu vjerojatno će im se ispriječiti opasni Norvežani i u toj utakmici morat će Danska odigrati na vrhunskom nivou ako želi ući u borbu za podjelu medalja.

Četvrta neporažena momčad na turniru je Španjolska. U jakoj grupi sa Slovenijom, Tunisom, Makedonijom i Islandom Riberina selekcija nije imala mnogo problema i djeluje vrlo snažno uoči nokaut faze. Protiv Brazila bi trebala upisati laku pobjedu, a onda bi trebao uslijediti obračun s Hrvatskom. Balaguer i društvo naše su prije godinu dana izbacili u polufinalu EP-a u Poljskoj, a sada im opet stoje na putu. Po prikazanom dosad definitivno su bliže medalji od Hrvata, ali Babićeva družina ima priliku dokazati suprotno...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal