2017_World_Handball_Championship_Logo

TEŽAK PORAZ NAŠIH

Uvjerljivi Nijemci pregazili Hrvatsku i otkrili sve njezine slabosti!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 20.01.2017 19:21
  • Objavljeno 20.01.2017 u 19:21
Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici skupini C Svjetskog prvenstva hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je od Njemačke rezultatom 21:28 i kao drugoplasirana ekipa u grupi igrat će u osmini finala protiv Egipta...

Nakon četiri pobjede u nizu Babićeva izabrana vrsta naišla je na protivnika koji je otkrio sve njezine slabosti. Hrvatski rukometaši odigrali su skromnu posljednju utakmicu u skupini i zasluženo izgubili od Njemačke, a bezidejnost u napadu te velika razdoblja bez postignutog gola u oba poluvremena moraju zabrinuti izbornika.

Na početku i nije izgledalo tako loše. Hrvatska je u Rouenu dvoboj dobro otvorila i zahvaljujući golovima Stepančića i Mandalinića rano povela 3:1. No, uslijedio je pad u 'crnu rupu' i punih 12 minuta bez postignutog pogotka tijekom kojih su Nijemci došli na +4 (7:3). Naši su se nastavili mučiti u napadu i zaostatak se zatim povećao na -6 (5:11), no golovi Štrleka, Stepančića i Horvata ubrzo su ga ublažili. Ipak, Fäth i Wiencek pobrinuli su se da razlika ostane visoka, a njemačka reprezentacija je s 13:9 otišla na odmor.

Naši su izgledali bolje na početku drugog dijela, ali Andreas Wolff uništio ih je svojim obranama te održavao njemačku prednost koja se 15 minuta prije kraja opet popela na šest razlike (19:13), nakon novog dugog razdoblja bez gola naših. Naši su zatim ipak pritisnuli i stigli na -2 (20:22), ali to je bilo sve od Hrvatske. Nijemci su u završnici jedini igrali pa je susret završio rezultatom 28:21.

Najbolji strijelci kod Hrvatske bili su Štrlek i Stepančić sa pet postignutih golova, dok je Wiencek zabio šest za Nijemce.

Hrvatska će u nedjelju u osmini finala igrati protiv Egipta koji je u posljednjem kolu skupine D doživio visok poraz protiv Švedske 26:33 i tako ostao na trećem mjestu.

Rukometni SP, skupina C:

Hrvatska – Njemačka 21:28 (9:13)

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal