2017_World_Handball_Championship_Logo

nije dobra idEJA

Hrvatska nikako ne smije kalkulirati i porazom izbjegavati Francuze!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 19.01.2017 16:44
  • Objavljeno 19.01.2017 u 16:44
Bionic
Reading

Iako ima onih koji vjeruju da bi drugo mjesto u skupini C našima donijelo bolju priliku za ostvarivanje velikog rezultata na Svjetskom prvenstvu, to i nije istina. Treba pobijediti Njemačku i hrabro ciljati okršaj s Francuzima u polufinalu...

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon četiri pobjede u nizu nalazi se pred ključnom utakmicom skupine C u kojoj će u dvoboju protiv Njemačke odlučiti tko će biti prvi na ljestvici, što u osmini finala donosi dvoboj s četvrtom reprezentacijom skupine D.

Međutim, pojavili su se i oni koji tvrde da je bolje biti drugi u skupini i izgubiti od aktualnih prvaka Europe, jer to znači izbjegavanje moćne Francuske sve do finala, protivnika kojeg se svi pribojavaju na turniru.

No, je li zaista lakši put onaj koji nam donosi poraz od Nijemaca? U tom bi slučaju naši igrali protiv poraženog iz dvoboja Egipta i Švedske, a zatim u eventualnom četvrtfinalu vjerojatno bi išli na Španjolce koji su nam toliko puta zagorčali život. Ako bi ih svladali, do finala bi vjerojatno morali preko Danske, aktualnog olimpijskog pobjednika.

Kada bi naši pobijedili Njemačku i bili prvi u skupini, ždrijeb bi nam donio neuvjerljive Katarane, a onda u četvrtfinalu vjerojatno boljeg iz dvoboja Slovenije i Rusije, reprezentacija protiv kojih bi naši svakako bili u ulozi favorita. U polufinalu naravno čeka veliki okršaj s Francuzima koji teško da će posrnuti prije ove faze natjecanja.

Hrvatska si je postavila za cilj plasman u četvrtfinale na ovom prvenstvu, no polufinale je zapravo rezultat koji bi zadovoljio naše ljubitelje rukometa, kao i javnost. Put preko Katra i Slovenije ili Rusije svakako je lakši način to ostvariti, nego ovaj okolni s drugog mjesta, a s Francuzima se prije ili kasnije moraš susresti na ovom turniru. Ako ih ne možemo pobijediti, tako je svejedno hoćemo li osvojiti broncu ili srebro. Da ne govorimo koliko poraz može poremetiti kemiju u ekipi, pogotovo ako je plod nezalaganja. Zato stop kalkulacijama i protiv Njemačke po pobjedu...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal