NJEMAČKA PRED VRATIMA

Oglasio se izbornik Babić; evo što sve kaže

19.01.2017 u 14:33

Bionic
Reading

Hrvatska muška rukometna reprezentacija očekivano je ostvarila stopostotni učinak u prva četiri nastupa u skupini C na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, te će u petak u posljednjem kolu protiv Njemačke, koja je dosada također ostvarila četiri pobjede, s početkom u 17.45 sati igrati susret za prvo mjesto

U slučaju pobjede protiv Njemačke, Hrvatska će u osmini finala u nedjelju igrati u Parizu protiv četvrtoplasirane reprezentacije iz skupine D Katara, dok poraz ili neodlučeni ishod vode Hrvatsku u Montepellier u kojemu bi u nedjelju igrala protiv treće reprezentacije iz skupine D, a to će biti Egipat ili Švedska. Izbornik Željko Babić se odmah po završetku utakmice protiv Čilea (37-22) u srijedu navečer okrenuo pripremi idućeg susreta protiv aktualnih europskih prvaka Nijemaca.

'Sinoć sam pripremio utakmicu. Imamo problema u momčadi s ozljedama još od priprema. Duvnjak već tri mjeseca ima problema sa skakačkim koljenom. Dogodilo se i to da su se spojile dvije utakmice na početku turnira i koljeno se iritiralo. Procijenit ćemo između ostalog što nam je najbolje po pitanju Domagoja jer kada se tetiva upali teško se može smiriti, a nadamo se da ćemo igrati još četiri utakmice poslije Njemačke. Bez obzira na to, vjerujem da Hrvatska može odigrati dobru utakmicu protiv Njemačke iako smatram da su u ovom trenutku oni u maloj prednosti, no u jednoj utakmici je sve moguće', izjavio je izbornik Babić.

Njemačka se u zadnje dvije godine izuzetno pojačala, a predvođena je iskusnim trenerom Dagurom Sigurdssonom. Osvojili su naslov na Europskom prvenstvu u Poljskoj prošle godine i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju. Izbornik Babić smatra kako ima odgovor na njihov kvalitetan napad.

'Dobra momčad ima više odličnih komponenti. Imaju vratara Wolfa koji radi razliku i sigurno im je donio zlato u Poljskoj. Individualno su jaki i takva je cijela njemačka liga. Odlični su šuteri s dobrim kretanjem, izvrsnim protokom lopte i ne dozvoljavaju prekid. Obrana 6-0 koja igra na blok. Na njihov napad s brzim protokom lopte mi ćemo probati s našom obranom 5-1', kazao je Babić, a na izbornika se nadovezao i naš specijalist za obranu Jakov Gojun koji ističe kako će se zajedno sa suigračima dobro spremiti za utakmicu.

'Ovo je nova Njemačka koja je sa Sigurdssonom postala jako ozbiljna reprezentacija što i rezultati pokazuju. Očekujem pravu utakmicu. Za to se spremamo i treniramo. Kreću prave utakmice i napokon ćemo vidjeti gdje smo. Nismo još uvijek dali 100 posto od sebe. Dobro ćemo se spremiti i krenuti jako. Njemačka je puna dobrih igrača. S našom 5-1 obranom možemo zaustaviti njihov protok lopte. Uglavnom su naučeni na 6-0 obranu, tako da ih naša 5-1 uz potporu golmana može namučiti', rekao je Gojun.

Lovro Jotić bio je jedan od najboljih strijelaca protiv Čilea, a prije utakmice protiv Njemačke naglasio je kako Hrvatska neće kalkulirati i birati protivnika u osmini finala.

'Kao momčad ne razmišljamo o Parizu ili Montpellieru, radije bi riješili tu zadnju utakmicu pa da onda vidimo. Ne kalkuliramo ništa. Nisam zadovoljan prvim poluvremenom protiv Čilea, imao sam nekih grešaka, ali u cjelini sam zadovoljan. Puno smo trčali. Malo nas je iznenadila njihova obrana, ali sve u svemu sam zadovoljan. Spremni ćemo dočekati Njemačku'.