ČETIRI OD ČETIRI

Hrvatska bez milosti razbila Čile; najbolja najava za veliki okršaj!

18.01.2017 u 22:27

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je do četvrte pobjede na Svjetskom prvenstu u Francuskoj u isto toliko utakmica, a nova 'žrtva' bio je Čile koji je stradao 37:22 (17:9)

Hrvatski rukometaši odradili su posao za 'peticu', na uvjerljiv način su stigli do bodova koje je javnost upisala i prije početka turnira, nitko se nije ozlijedio, a glavni aduti nisu uopće morali ulaziti u igru. Izbornik Babić je na parket poslao 'rezervnu' postavu (krila Mihić i Božić-Pavletić, vanjski Mandalinić, Cindrić i Stepančić, pivot Musa, na golu Stevanović) koja mu se na povjerenju zahvalila efikasnom igrom u napadu i solidnom obranom.

Čile se držao tek pet minuta, a poslije je prednost samo rasla. Na odmor se otišlo s plus osam '17:9, što je bila i najveća razlika koju su naši dečki imali tijekom prvog poluvremena. Bila bi puno veća da čileanski strateg Mateo Garralda nije na vrata stavio Barrientosa koji je bio nevjerojatan, obranio je do odmora osam od deset njemu upućenih pokušaja hrvatskih igrača (većina su bili ziceri).

Iz prvog dijela trebamo izdvojiti i trenutak iz 26. minute kada je pogodak postigao golman Stevanović. I u nastavku slična priča. U našim redovima nije bilo opuštanja, a glavne uloge su preuzeli Jotić, Mamić i Mihić. U 39. bilo je ogromnih +14 (25:21), ni Barrientos više nije radio čuda između vratnica.

U samoj završnici Hrvatska je u tri navrata došla i do 17 golova viška, a s dva gola u posljednjih 30 sekundi Čile je smanjio na konačnih 37:22.

Pruženu priliku najbolje je iskoristio Lovro Mihić koji je sa osam golova i uz stopostotnu realizaciju bio najbolji strijelac Hrvatske. Pet pogodaka postigao je Lovro Jotić, a po četiri Marko Mamić, Željko Musa i Josip Božić Pavletić. Ivan Stevanović je od 23 šuta zaustavio njih 11, a uspio je postići i pogodak kad su Čileanci povukli vratara na klupu. Strijelce Čilea predvodili su Erwin Feuchtmann i Esteban Salinas sa po četiri pogotka. Felipe Barrientos je završio dvoboj s 10 obrana od 26 udaraca.

U petak (17.45) Hrvatsku očekuje susret s također neporaženom Njemačkom za prvo mjesto u skupini.