BIZARNA SITUACIJA

Rukomet ovo ne pamti; Angola ostala bez svih vratara

17.01.2017 u 11:54

Bionic
Reading

Na rukometnom SP-u Španjolska se očekivano lako obračunala s Angolom 42:22 (21:10), a utakmica će ostati upamćena po bizarnoj situaciji koja je zadesila afričkog predstavnika

Nevjerojatna situacija se dogodila za vrijeme utakmice, jer je Angola u jednom trenutku ostala bez vratara i između vratnica je stao igrač. No idemo redom...

Angolski izbornik Alexandre Machado je za utakmicu prijavio dva golmana, a da je znao što će se sve događati u zaspisnik bi stavio i trećeg, jer je bilo mjesta zbog drugih ozlijeđenih igrača. I tako je treći čuvar mreže Juliao Gaspar otpao zbog 'tehničkih razloga'.

Već u prvoj minuti susreta prvi vratar reprezentacije Giovany Muachissengue dobio je loptom u glavu te je morao napustiti parket kako bi ga pregledao liječnik.

Na gol je zatim stao drugi izbor Gilberto Figueira, ali on je izdržao samo desetak minuta, jer je želio prekinuti kontru Španjolske pa je usput pokupio Alejandra Costoyu i zaradio crveni karton. U akciju je opet morao Muachissengue koji je uskoro u prvom poluvremenu ozlijedio desno koljeno. Izbora nije bilo, ostao je braniti vidno šepajući. Nesretni golman u drugom dijelu je u 38. minuti imao sjajnu dvostruku obranu, ali je tu pogoršao ozljedu te je morao još jednom van.

Golmana više nije bilo pa je ulogu vratara preuzeo igrač Antonio Nascimento koji je to radio pet minuta. Ozlijeđeni se Muachissengue tada vratio i tako branio (statirao) do kraja.

Završilo je visokih 44:22, a treba reći kako je cijela dvorana, uključujući i španjolske navijače, navijala za Angolu zbog noćne more koju su proživljavali s golmanima.