I DALJE STOPOSTOTNI

Treći trijumf Hrvatske; Bjelorusi dugo prijetili, a onda je krenuo tornado!

16.01.2017 u 22:43

Bionic
Reading

Na Svjetskom prvenstvu u rukometu Hrvatska je u trećem kolu skupine C stigla do treće pobjede nakon što je svladala Bjelorusiju 31:25 (18:15) te osigurala plasman u osminu finala natjecanja

Hrvatski rukometaši su i dalje na maksimalnom učinku. Poslije Saudijske Arabije i Mađarske pala je Bjelorusija. Opet nije bilo sve savršeno no ostali smo nerješiva zagonetka za naše suparnike koji nas nikada u povijesti nisu svladali. Ovo je bila deveta pobjeda Hrvatske protiv ove reprezentacije uz dva neodlučena rezultata.

U prvom dijelu primali smo jeftine golove, ali smo zato u napadu imali čudesnog Cindrića koji je zabio osam golova uz stopostotni šut te dodao i pet asistencija. Uz još par kontri rutinski smo održavali prednost te na odmor otišli sa 18:15.

Kako to obično je kada igraju naši rukometaši, u miutama drugog dijela uslijedila je crna rupa, stao je i Cindrić te su Bjelorusi u par navrata došli na samo minus jedan. Ipak, izbjegli smo dramu, jer je na golu proradio Stevanović, Duvnjak je prema naprijed uzeo stvar u svoje ruke pa smo održavali razliku.

I onda od 46. do 52. minute Hrvatska je napravila seriju 5-0, otišla na 28:22 i definitvno prelomila dvoboj. Na kraju je završilo 31:25. Dodajmo kako je u 45. minuti Šebetić dobio crveni karton, jer je laktom udario protivničkog igrača.

Hrvatsku je do pobjede predvodio Luka Cindrić sa osam golova, pet je dodao Zlatko Horvat, a četiri Domagoj Duvnjak, dok su Artjom Karalek sa sedam te Denis Rutenka i Sergej Šilovič sa po pet pogodaka bili najefikasniji kod Bjelorusije.

Ovom pobjedom Hrvatska je i teoretski osigurala plasman u osminu finala dva kola prije kraja natjecanja po skupinama.

Hrvatska će u 4. kolu u srijedu od 20.45 sati igrati protiv Čilea.

 

????#CROBLR#Handball2017 #PhenomenalHandball pic.twitter.com/WVO0yfggiy

— France Handball 2017 (@Hand2017) 16. siječnja 2017.

HRVATSKA - BJELORUSIJA 31:25 (18:15)

HRVATSKA: Stevanović, Ivić; Mihić 2, Duvnjak 4, Stepančić 2, Gojun, Horvat 5 (1), Kontrec 1, Božić Pavletić 1 (1), Mandalinić 3 (1), Štrlek 3, Musa, Jotić, Mamić 2, Šebetić, Cindrić 8 (1)

BJELORUSIJA: Mackevič, Saldacenka; Brovka, Kuleš 2, Šinkel, Astrašapkin, Puhovski 2 (1), Rutenka 5, Šilovič 5, Šumak, Jurinok 4, Baranav, Padšivalav, Karalek 7, Citov, Gajdučenko

SUTKINJE: Bonaventura i Bonaventura (Francuska)

SEDMERCI: Hrvatska 4/5, Bjelorusija 1/1 ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta, Bjelorusija 10 minuta