NULA BODOVA

Mađarski izbornik poslije Hrvatske priznao nešto što će razbjesniti javnost

15.01.2017 u 10:17

  • +55

SP u rukometu, skupina C, 2. kolo: Hrvatska - Mađarska

Izvor: Reuters / Autor: Charles Platiau

Bionic
Reading

Svjetsko prvenstvo nije dobro počelo za mađarske rukometaše, dvije utakmice i dva poraza. Posljednji je došao od Hrvatske 28:31

Mađari nakon dvije utakmice imaju nula bodova, a prva zvijezda Lazslo Nagy je ozlijeđen. Ta situacija ne izgleda dobro za naše susjede.

Poslije poraza protiv Hrvatske, izbornik Xavier Sabate bio je iskren.

'Navijači su vidjeli jako dobru utakmicu dvije snažne momčadi. U prvom poluvremenu smo sve kontrolirali, 25 minuta smo igrali jako dobro, igrali fantastičnu obranu, ali smo zatim napravili dvije pogreške u posljednjim napadima. U drugom dijelu nismo mogli zadržati tu razinu, postajali smo umorniji, nismo mogli računati na Nagyja, posebno obrambeno', rekao je Sabate te zatim priznao nešto što bi moglo razbjesniti mađarsku javnost.

'Realnost je da su Hrvatska i Njemačka bolje od nas, oni su favoriti skupine. No možemo nakon naših utakmica biti uzdignute glave i koncentrirati se na sljedeće izazove kako bismo došli do osmine finala.'

Zsolt Balogh je sjajno u napadu zamijenio Nagyja, zabio je šest golova, no Hrvatska je bila bolja.

'Bila je to velika borba, ali smo nažalost opet pretrpjeli poraz. Idemo dalje, moramo sve dobiti za treće mjesto u skupini', dodao je Balogh.