DEBAKL SVJETSKE BRONCE

Super senzacija na rukometnom SP-u; i Slovenci uzeli veliki skalp

14.01.2017 u 16:14

Bionic
Reading

Na Svjetskom prvenstvu u rukometu dogodilo se još jedno iznenađenje. Ovoga puta je u glavnoj ulozi reprezentacija Brazila koja je svladala Poljsku 28:24 (16:11). Mora se spomenuti i trijumf Slovenije protiv Islanda 26:25 (11:8)

Prije dvije godine Poljska je osvojila svjetsku broncu, a ta reprezentacija daleko je takve forme. Poslije poraza od Norveške u prvom kolu (20:22) što ipak nije nešto čudno, uslijedio je debakl protiv Brazila.

Južnoamerikanci su u skupini A očitali rukometnu lekciju favoriziranom suparniku. U susret je Brazil ušao s 5:0 i prednost niti u jednom trenutku nije ispustio. Na odmor se otišlo sa 16:11, a ni u nastavku Poljaci nisu pronašli način kako da se približe i dovedu susret u neizvjesnost.

Ovom pobjedom Brazil je napravio veliki korak prema osmini finala, a Poljska opasno visi.

Kod Brazila junaci su Bili Toledo s osam i Langaro sa sedam pogodaka, a Santos je imao 13 obrana. U redovima Poljaka prvi strijelac je bio Paczkowski sa šest.


U prvoj utakmici drugog kola skupine B Slovenija je upisala i drugu pobjedu, no ova je vrijednija nego protiv Angole, jer je s druge strane stajao Island.

Bio je to pravi rat u kojem su dominirale obrane, a niti jedna reprezentacija se nije mogla odvojiti na neku pristojnu razliku. U samoj završnici Slovenci su imali više živaca i koncentracije te su slavili 26:25.

Kod naših susjeda Bezjak je zabio šest, a Zarabec i Kavtičnik po četiri, a nejefikasniji kod Ilsanda bili su Elisson sa sedam i Karason sa šest.