ODLIČNO FINALE

Uzalud grubosti Katara, Francuska je prvak svijeta!

01.02.2015 u 22:07

Bionic
Reading

Francuska rukometna reprezentacija po peti je put osvojila Svjetsko prvenstvo, pobjedom u neizvjesnoj utakmici protiv domaćina Katara rezultatom 25:22

Katar je bio blizu. Mogao je okrenuti rukometni svijet naglavačke. Riverina reprezentacija bila je većim dijelom utakmice ravnopravna u dvoboju protiv velike Francuske, a tek je iskustvo prevagnulo na stranu protivnika koji se okitio još jednim trofejom u nizu.

Nedjeljno finale bila je jedna gruba utakmica u kojoj smo gledali pregršt žestokih duela i nekoliko prljavih poteza u režiji domaćina, od kojih je najgori bio onaj kad je Borja Vidal udario laktom Nikolu Karabatić. No, jasna pomoć sudaca ovaj je put izostala domaćinu, posebno u završnici susreta i možda je baš to presudilo u konačnici.

Francuska je vodila tijekom cijele utakmice, u prvom dijelu čak i +6, da bi s 14:11 otišla na odmor. No, nikako nije uspijevala slomiti protivnika koji je nošen odličnim obranama Šarića te golovima Capotea i Markovića stalno prijetio te u nekoliko navrata imao pogodak zaostatka i napad u drugom poluvremenu. Ipak, Onestini mušketiri iskusno su zadržali prednost i bez infarktne završnice slavili 25:22.

Najbolji strijelac u francuskoj pobjedi bio je Nikola Karabatić s pet golova, a odlični su bili Porte i Narcisse s po četiri pogotka. Domaće su vodili Žarko Marković sa sedam pogodaka, dok je Capote dodao šest.

Tako je katarska uvezena reprezentacija pokazala da na domaćem terenu može igrati sa svima, no Francuzi nisu izgubili finale velikog natjecanja od 1993. godine pa nisu ni ovaj put.

Pet svjetskih titula, dva olimpijska zlata, tri europska zlata trenutna je bilanca najjače rukometne sile svijeta.

SP u rukometu, finale:

Francuska – Katar 25:22