HEROJSKI DO MEDALJE

Prkosni Poljaci dobili u Kataru ono po što su došli!

01.02.2015 u 16:31

Bionic
Reading

Nakon bijesa i razočaranja zbog ispadanja u kontroverznoj utakmici protiv Katara, Poljska je ipak na Svjetskom prvenstvu osvojila broncu, pobjedom nakon produžetaka 29:28 protiv Španjolske

Poljski rukometaši bili su izuzetno ogorčeni nakon ispadanja u polufinalu, optuživši suce kao isključive krivce za poraz, a neki su otišli i korak dalje pa pričali o Katarovoj kupovini mjesta u finalu.

Dva dana kasnije Poljacima je preostala borba za treće mjesto protiv favorizirane Španjolske. Dvije iscrpljene reprezentacije odigrale su najuzbudljiviju utakmicu na prvenstvu. Bilo je 13:13 na poluvremenu, a u drugom je nekoliko dvojbenih sudačkih odluka ponovo naštetilo Poljacima, da bi u završnicu svjetski prvaci iz 2013. godine ušli s dva pogotka prednosti (23:21). Tri i pol minute prije kraja Poljaci su dobili isključenje zbog nepropisne zamjene i činilo se da je priči došao kraj. Ipak, Španjolci su uspjeli zabrljati, a Szyba je golom u posljednjim sekundama odveo susret u produžetke.

Tamo je Poljska bila nešto spretnija i na kraju zahvaljujući golu Sypržaka uzela bročanu medalju.

Vicot Tomas sa sedam golova predvodio je Španjolce, dok su umorne kolege u vanjskoj liniji potpuno podbacile. Kod Poljaka je također udarna momčad bila indisponirana, a Szyba je zabio osam pogodaka i bio jedan od junaka impresivne pobjede.

Aktualni prvak tako je ostao bez medalje, a Poljaci nagradu za sjajan trud, uoči Europskog prvenstva u svojoj zemlji sljedeće godine.

SP u rukometu, borba za treće mjesto:

Španjolska - Poljska 28:29