SVAŠTA SE PIŠE

Iz tabora rukometne senzacije poručuju: To nije istina, nitko to ne zna!

31.01.2015 u 16:21

Bionic
Reading

U petak smo u Dohi dobili finaliste Francusku i Katar koji se na iznenađenje svih, ali vjerojatno ne i IHF-a, probio do finala. I to uz priličnu naklonost sudaca

Poljaci su bjesnili, na kraju im ironično aplaudirali, no od svega toga ništa. Katar sastavljen uglavnom od igrača s Balkana i Španjolske borit će se za svjetski naslov. Jedan od tih stranaca je i 22- godišnji Eldar Memišević rodom iz Maglaja iz BiH koji je u ovu pustinjsku državu stigao prije šest godina.

'U ovom trenutku ne mogu stvarno ništa reći. Presretan sam. To mi je bio san još otkad sam bio dijete. Ne vjerujem da sam u finalu Svjetskog prvenstva. Za mene je to velika, velika stvar', rekao je Memišević.

Može li Katar do naslova?

'Nadam se da možemo. Sigurno bi to bila, i jest senzacija. Ako osvojimo, to će biti nešto jako veliko i za nas i za Katar', dodao je Memišević.

Osvoji li Katar prvenstvo igrači će biti bogato nagrađeni od svog Saveza?

'Čitao sam po svakakvim novinama da spominju milijune. To nije istina. Nitko od nas igrača ne zna koliko ćemo dobiti i da li ćemo dobiti. Dobit ćemo sigurno neki bonus, ali koliko i što, to nitko ne zna', pričao je Memišević za Media Servis.

Ipak, priznaje kako im je puno lakše bilo igrati s Poljskom nego što bi bilo s Hrvatskom.

'Dobro, da je bila Hrvatska, sigurno bi bilo teže, možda bi čak i izgubili. Ipak je Hrvatska - Hrvatska. Na ovako velikom svjetskom natjecanju se nikad ne zna, možete dobiti, a možete i izgubiti od neke ekipe od koje nitko to ne očekuje', zaključujio je Memišević.

U svakom slučaju ovaj uspjeh će znati proslaviti.

'Da sigurno, sigurno ćemo znati. nećemo pretjerati sigurno, sve u normali.'