DANCIMA PETO MJESTO

Hrvatski rukometaši se od SP-a oprostili porazom!

31.01.2015 u 18:49

  • +8

Hrvatska - Danska

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši su se od Svjetskog prvenstva u Kataru oprostili porazom. U utakmici za peto mjesto bolja je bila Danska 28:24 (15:11)

Hrvatska je već sredinom prvog poluvremena imala prvu 'crnu rupu' u svojoj igri, te je Danska u 14. minuti stigla do prve ozbiljne prednosti od 8-4. I na odmor se otišlo s četiri gola razlike u korist Danske (15-11), a u prvih 20 minuta nastavka rezultat se kretao između tri i pet golova razlike u korist Danske.

Prilika za preokret ukazala se nakon što je Štrlek iz kontre u 52. minuti smanjio na 25-23, ali potom je danski vratar Landin obranio udarac Sliškovića koji je mogao smanjiti na 25-24. Potom je Landin obranio još šest-sedam teških lopti i sačuvao pobjedu Danske.

Domagoj Duvnjak, Luka Stepančić i Ivan Slišković sa po četiri gola bili su najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske, a Mikkel Hansen s osam pogodaka u sastavu Danske.

U devet odigranih utakmica na ovom SP Hrvatska je ostvarila sedam pobjeda, pet u skupini, te u osmini finala protiv Brazila i u prvom susretu razigravanja za plasman od petog do osmog mjesta protiv Njemačke, uz dva poraza, u četvrtfinalu od Poljske, te u susretu za peto mjesto od Danske. Šestim mjestom osigurane su kvalifikacije za nastup na Olimpijskim igrama sljedeće godine u Rio de Janeiru.

Šesto mjesto u Kataru najslabiji je rezultat Hrvatske na posljednjih sedam svjetskih prvenstava, odnosno nakon osvajanja zlatne medalje u Portugalu 2003. Uslijedila su srebra 2005. i 2009., te bronca 2013., dok je na preostala dva SP (2007, 2011) Hrvatska bila peta.