PRIZNAO LOŠU IGRU, ALI...

Goluža preživio Brazil: Upozoravao sam vas!

25.01.2015 u 20:55

  • +5

Rukometni SP, osmina finala: Hrvatska - Brazil

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Bionic
Reading

Izbornik Hrvatske Slavko Goluža smatra da se jedna ovakva utakmica našoj reprezentaciji morala dogoditi, ali kaže da je najvažnija pobjeda.

Hrvatska se jako namučila protiv Brazila i izborniku to nije bilo lako gledati sa strane. Promašeni sedmerci, tehničke pogreške, čudan tijek utakmice i na kraju ipak dramatična pobjeda sa samo jednim pogotkom prednosti.

'Očekivao sam ovakvu utakmicu. Moji igrači su odigrali malo lošije nego što se očekivalo, ali treba i ovakvu utakmicu privesti kraju. Najvažnije je da smo pobijedili,' izjavio je Slavko Goluža nakon susreta te dodao:

'Upozoravao sam vas, nije ovo bezveze protivnik. Igrali smo loše, ali smo pobijedili. Mi smo toga svjesni, ali najvažnija je pobjeda. Iznenadili su nas dubokom obranom koju su nam odigrali, jako je nezgodno igrati svih 60 minuta na tu obranu. Mi smo ovakvom raspletu kumovali tehničkim pogreškama, ali takva se utakmica mora dogoditi. Bogu hvala da se sada dogodila. Izvukli su dečki maksimum iz utakmice i idemo dalje.'

Što se protivnika u četvrtfinalu tiče, nema posebnu želju.

'Mi u ovome trenutku moramo sami sebe pobijediti, mi smo najveći protivnik sami sebi. Meni je svejedno igrali protiv Švedske ili Poljske.'

A priče o otvorenom putu prema finalu, s obzirom da smo izbjegli Francusku, Dansku i Španjolskoj mu nisu drage.

'Malo mi smetaju te priče i dečki su ušli opušteno i zbog tih stvari. Ostavimo se finala, daleko je finale,' zaključio je Goluža, a autor ključnog gola Domagoj Duvnjak dodao:

'Ovo je SP, nema lakog protivnika. Ekipe koju su bile među četiri najbolje na prošlim prvenstvima sada su na drugoj strani, ali ima i ovdje odličnih ekipa. Mi se moramo koncentrirati na našu igru, ali nadam se da će biti dobro.'

'Sretni smo, bilo je jako teško bilo igrati, skidam kapu Brazilu na odličnoj utakmici,' kaže najbolji hrvatski rukometaš.