VELIKA MUKA

Hrvatska u neočekivanoj drami jedva slomila Brazil!

25.01.2015 u 20:37

  • +5

Rukometni SP, osmina finala: Hrvatska - Brazil

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je u osmini finala Svjetskog prvenstva Brazil, u dramatičnoj utakmici rezultatom 26:25

Goluža može odahnuti, ali bilo je gusto. Utakmica s Brazilom pretvorila se u neočekivanu dramu. Reprezentacija koja igra atipičan rukomet pokazala se kao tvrd orah, a tek je uzbudljiva završnica donijela pobjedu koju su mnogi već unaprijed upisali kao sigurno. No, unatoč svemu, naši idu dalje i u četvrtfinalu će imati priliku pokazati je li ova muka bila tek plod neobičnog protivnika ili problem koji će se pokazati prevelikim u borbi s najboljima.

Dvoboj je počeo kako su hrvatski navijači i očekivali, brzim vodstvom 4:1 naših, uz po dva laka gola Kopljara i Bičanića, no uslijedilo je zatim veliko mučenje. Brazilska agresivna i pokretljiva obrana potpuno je zbunila Golužine izabranike koji nikako nisu uspijevali naći formulu kojom bi je trajno slomiti. Kada je još k tome golman Nascimento pridodao nevjerojatne četiri obrane od pet sedmaraca, Brazilci su se počeli približivati i potkraj poluvremena poveli. S 15:13 autsajder je otišao na odmor, a Hrvatska odigrala svoje najgore poluvrijeme na SP-u.

Drugi dio naši su otvorili serijom 5-0 i došli do tri pogotka razlike, ali tu mukama nije došao kraj. Brazilci su se vratili i sredinom drugog dijela ponovo bili u egalu. Uslijedilo je razdoblje igre 'gol na gol' u kojoj je Hrvatsku držao na životu Igor Karačić svojim golovima, a Ivić je obranio važan sedmerac. U zadnjih pet minuta naši su ušli s golom prednosti i odigrali čvrsto u obrani te golom Duvnjaka minutu prije kraja došli do +2 pa su Brazilci tek mogli ublažiti poraz u dvoboju koji su zaisto dobro odigrali.

Najbolji u našim redovima bili su Kopljar s pet, Duvnjak i Štrlek s četiri postignuta gola, dok je kod Brazilaca najbolji bio Silva s pet.

U četvrtfinalu će naši igrati protiv pobjednika okršaja između Poljske i Švedske u srijedu.