RUKOMETNI SP

Makedonci iznenadili ispadanjem, Katar u četvrtfinalu!

25.01.2015 u 18:13

Bionic
Reading

U prvim dvobojima osmine finala rukometnog Svjetskog prvenstva Slovenija je pobijedila Makedoniju, a Katar prošao pokraj Austrije...

Iako su Makedonci izgledali impresivno u našoj skupini, nisu se uspjeli probiti među osam najboljih reprezentacija svijeta. Zapeli su u osmini protiv neugodnih Slovenaca i tako razočarali svoje navijače, koji su definitivno očekivali više.

Slovenija je bila ta koja je vodila veći dio utakmice, a u drugom dijelu stalno imala dva, tri pogotka prednosti i na kraju bez infarktne završnice posao privela kraju. Najbolji u redovima susjedne nam zemlje bio je Dragan Gajič s devet golova, a Makedoniji nije pomoglo niti sedam pogodaka Kirila Lazarova.

U drugom dvoboju osmine finala Katar je ostvario svoj najveći uspjeh pobjedom protiv Austrije. Slavio je domaćin 29:27 i tako nastavio svoju odličnu rukometnu priču. Uvezeni Žarko Marković zabio je osam golova za domaćina, a sedam je dodao Rafael Capote.

Hrvatska je skupina tako ostala bez svoja dva predstavnika, a ne očekuje se bolje ni od Tunisa kasnije protiv Španjolske, pa će Golužina momčad vrlo vjerojatno ostati jedini predstavnik grupe B u nastavku turnira.

SP rukomet, osmina finala:

Slovenija - Makedonija 30:28

Katar - Austrija 29:27