PROTIV MAKEDONACA

Teška, ali slatka pobjeda! Alilović i Čupić prvi među kaubojima

21.01.2015 u 18:34

  • +9

Makedonija - Hrvatska

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Bionic
Reading

Nakon teške bitke u prvom poluvremenu, hrvatska je obrana, na čelu s Alilovićem, Makedonce držala preko deset minuta bez pogotka sredinom drugog poluvremena, kada se i prelomila utakmica. U napadu, s devet je golova ponovo najbolji bio Ivan Čupić, a Hrvatska je pobijedila Makedoniju 29:26

Hrvatska je ostvarila svoju četvrtu pobjedu na Svjetskom prvenstvu i tako osigurala prvo mjesto u skupini B, pobijedivši Makedoniju 29:26, nakon što je na poluvremenu bilo 15:14 u korist naše reprezentacije.

Prvo poluvrijeme nije dobro počelo za izabranike Slavka Goluže, kod kojih je izostala realizacija na samom početku prvog dijela, iako je bilo prilika iz kontri i polukontri. Tako je sredinom prvog poluvremena na semaforu stajalo vrlo neugodnih 9:5 u korist Makedonije, kada je i Goluža pozvao prvu minutu odmora.

Nakon toga, naši su sabili redove i uz tri pogotka Ivana Čupića te jedan Marka Kopljara desetak minuta prije kraja poluvremena došli do izjednačenja 9:9. Do kraja prvog dijela Makedonci su nastavili voditi s jednim ili dva pogotka razlike, da bi kod rezultata 13:11, te s igračem više za Makedoniju, Alilović obranio važnu loptu Nikoli Markoskom.

Do kraja prvog dijela, naši su počeli igrati bolje, pa su sedmim pogotkom Ivana Čupića u završnim trenucima okončali prvih 30 minuta s prednosti 15:14.


U drugom se poluvremenu na samom početku igra gol za gol, a nakon pet minuta na semaforu stoji 17:17. U slijedećih sedam Hrvatska potpuno preuzima konce igre u svoje ruke, te s dva igrača više uz pogotke Duvnjaka, Čupića i Bičanića, a bez primljenog pogotka, odlazi do najveće prednosti od tri pogotka razlike – 20:17.

Preko deset minuta hrvatska je obrana, uz nekoliko sjajnih intervencija Mirka Alilovića, držala Makedonce bez gola, da bi došli do pet pogodaka prednosti i rezultata 22:17, petnaestak minuta prije kraja utakmice.

Desetak minuta prije kraja naši se opuštaju s igračem više i 'plus pet', pa Makedonci dolaze do tijesnih 24:22, da bi nakon toga pogocima Čupića i Kopljara Hrvatska ponovo došle do komotne prednosti od četiri pogotka prednosti. Do kraja su naši reprezentativci rutinirano držali tu prednost, za konačnih 29:26.

Najučinkovitiji u redovima Hrvatske bio je Ivan Čupić s postignutih devet golova, uz 13 velikih Alilovićevih obrana, dok je kod Makedonaca Kiro Lazarov zabio sedam golova.