HRVATSKA PROTIV BIH

Kakav dan za obitelj Karačić: Ne znam kako ću to preživjeti!

22.01.2015 u 15:08

Bionic
Reading

Iako su hrvatski rukometaši pobjedom nad Makedonijom kolo prije kraja natjecanja u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Kataru osigurali prvo mjesto, nema sumnje da će utakmica protiv Bosne i Hercegovine (petak, 17 sati) biti posebna

Ne samo zbog izbornika Slavka Goluže, koji je, između ostalog, kazao kako je to za njega 'posebna utakmica jer zna se odakle su mu korijeni'.

Iako utakmica protiv Bosne i Hercegovine nema rezultatsko značenje, to ne znači da na terenu nećemo gledati sjajan rukomet. Međutim spomenuta utakmica bit će nešto posebno i za obitelj Karačić. Naime sa svake strane bit će po jedan brat - Igor na hrvatskoj te Ivan na bosanskohercegovačkoj strani. To je nešto što se u vrhunskom sportu zaista rijetko viđa!

I zato je mostarska obitelj Karačić jedinstvena u svijetu rukometa jer dva sina igraju u različitim reprezentacijama na ovom SP-u. I treći sin Goran je reprezentativac, ali ovog puta samo je promatrač jer je još u mlađim kategorijama.

'Ne znam kako ću to preživjeti! Već sam ih jednom gledala u Banjoj Luci kada su igrali skupa, i to mi je bilo najgore u životu. U petak ću navijati za obojicu. Daj Bože da bolji pobijedi. Samo ne daj Bože da se neko ozlijedi. To mi je najvažnije, neka se ne ozlijede', istaknula je Ankica Karačić, majka reprezentativaca BiH i Hrvatske.

Otac Ante blista od sreće. Anesteziolog u mostarskoj bolnici zbog SP-a u Kataru uzeo je godišnji odmor 'da bi u miru gledao sinove Ivana i Igora u utakmicama reprezentacija BiH i Hrvatske'. Sljedećih dana namjerava putovati u Katar kako bi bodrio barem jednog od sinova u završnici SP-a.

'Prvi put u životu gledat ću duel BiH i Hrvatske, odnosno mojih sinova. Ne znam kako ću se ponašati. Srce se podijeliti ne može! Neka pobijedi bolji, odnosno neka bude 'x' i neka obje reprezentacije idu u drugi krug', kazao je Ante iz obiteljskog doma Karačića u razgovoru sa novinarom Agencijom Anadolija, a prenosi N1.

Cijeli članak pročitajte OVDJE