POBJEDOM OKONČAN SP

Hrvatska nakon 'klackalice' slomila Island

28.01.2011 u 22:12

Bionic
Reading

Hrvatska je pobjedom nad Islandom svoj nastup na rukometnom SP-u u Švedskoj okončala na petom mjestu. Konačan rezultat 34:33 (14:16) dovoljno govori o obostranom umoru u obrani, ali Hrvatska je još jednom (kao i proteklih godina) uspjela pronaći put do pobjede

Hrvatska i Island odigrali su utakmicu 'lijepu za oko', a nakon takvih utakmica treneri obično imaju najviše primjedbi. Nakon početnog opipavanja snaga Hrvatska je krenula u silovitu seriju i povela sa 13:8, no tada je upala u kreativnu rupu i otočanima dozvolila seriju od 8:1 kojom su otišli na odmor s prednošću.

U drugom je poluvremenu 20 minuta odmarao Ivano Balić, a Island je svoj klimaks doživio pri rezultatu 22:19. Hrvati su izgledali umorno i tromo, nije pomogla ni minuta odmora, ali tada su krenule uspješne solo akcije Duvnjaka, Buntića i Vukovića i prednost Islanđana počela se topiti kao snijeg na suncu. Krenula je serija 11:4 koja je u idućih desetak minuta vodu okrenula na hrvatski mlin.

Otišli smo i na šest golova razlike, no i opet dozvolili Islanđanima da se rekuperiraju. Dvoboj je vodio prema mirnoj završnici, ali u zadnje dvije minute Golužina momčad je ušla u bespotrebnu jurnjavu i zadnjih sedam sekundi morala spašavati napad i već dva puta 'osiguranu' pobjedu.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bio je Buntić s devet golova, a pratili su ga Vuković i Zrnić sa sedam te Duvnjak sa šest. Pešić je solidno branio, a teško se sjetiti kada je Ivano Balić imao manju ulogu na parketu. Islanđane je predvodio Sigurdsson s deset golova, a igračem utakmice proglašen je Domagoj Duvnjak.

Petim mjestom smo ponovili učinak sa SP-a u Njemačkoj, u preostala zadnja četiri prvenstva igrali smo finale.