VAŽNA POBJEDA

'Kauboji' dobili Poljake i ostali u igri za London

25.01.2011 u 19:51

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je u osmoj utakmici do pete pobjede na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj. U važnoj utakmici svladana je Poljska 28:24 (13:11)

Hrvatska i Poljska u istom su raspoloženju ušle u utakmicu. Na prvenstvo su obje reprezentacije stigle s visokim ambicijama, a sada su odlučivale međusobno tko će u borbu tek za peto mjesto. Golužini dečki su se bolje snašli u takvom raspoloženju i zasluženo su po četvrti put (pet utakmica) na važnom natjecanju srušili Poljake.

Po običaju smo loše počeli. Razbranili smo Szmala, promašili nekoliko zicera i Poljaci su sredinom poluvremena u dva navrata imali tri razlike (3:6, 4:7). Srećom, nismo se raspali, jer ni Wentina družina nije izgledala dobro. Držali smo priključak, a u 24. minuti s dva gola Zrnića po prvi puta poveli (10:9, 11:9). Bez obzira na nekoliko isključenja u završnici, othrvali smo se i na odmor smo otišli sa 13:11. Treba spomenuti kako je Szmal imao 14 obrana (Pešić 4), a Hrvatska 10 minuta više isključenja, ali to Poljacima nije pomoglo.

Odmah na početku nastavka, Pešić je obranio nekoliko važnih lopti, nešto su Poljaci zapucali i brzo smo pobjegli na pet razlike (17:12, 35. minuta). Tu prednost smo lako održavali prije svega zbog raspoloženog Balića, Štrleka i Buntića. Malu nadu su Poljaci vratili u 50. minuti kada su stigli na 20:23, ali se ukazao Pešić i Hrvatska je s novim Balićevim dodavanjima za Vorija i Buntića otišla na ugodnih 25:20 te konačno prelomila utakmicu. Poljska više ni u jednom trenutka nije spustila minus na manje od četiri gola, a završilo je 28:24.

Sada Golužine izabranike očekuje utakmica za peto mjesto (Island), a najvažnije od svega je što će Hrvatska turnir završiti među prvih sedam, čime su osigurane kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Denis Buntić sa sedam i Vedran Zrnić sa šest golova, dok su Poljake predvodili Tomasz Tluczynski i Bartolomeij Jaszka s po četiri gola.

HRVATSKA - POLJSKA 28:24 (13:11)

Hrvatska: Alilović, Pešić; Balić 3, Duvnjak 1, Lacković 1, Zrnić 6 (1), Kopljar, Vori 4, Gojun, Matulić, Vuković 1, Buntić 7, Valčić 1, Štrlek 4, Musa, Ninčević.
Poljska: Szmal, Wyszomirski; Jurasik, Tluczinsky 4 (4), Jurecki 3, M.Lijewski 2, Tkaczyk 2, Jaszka 4, Bielecki, Kuchczynski 2, Siodmiak, Rosinski, Zaremba 3, Jurkewicz 2, Grabarczyk 2
Sedmerci: Hrvatska 4 (1), Poljska 4 (4)
Isključenja: Hrvatska - 16 minuta, Poljska - 6 minuta