DANAS U 18.15 SATI

Protiv Švedske ponoviti igru s Argentinom

23.01.2011 u 11:16

Bionic
Reading

U prvoj utakmici drugog dijela Svjetskog rukometnog prvenstva, izabranici Slavka Goluže razbili su Argentinu i isprali loš dojam iz utakmice s Danskom. No, to je bio samo prvi korak na putu prema medalji. Sada su na redu domaćini, Šveđani, koje također moramo pobijediti želimo li na sam vrh

Protiv Argentine hrvatski su rukometaši demonstrirali svoju silu. Balić i društvo pobijedili su 36:18 i na najbolji način otvorili natjecanje u drugom krugu Svjetskog prvenstva. Vremena za slavlje i odmor nema jer već danas u 18.15 sati hrvatski rukometaši igraju sa Švedskom.

S obzirom na to da smo u drugi krug prenijeli tek jedan bod, za prolazak u polufinale trebaju nam sve tri pobjede u ovom novom krugu. Argentina je apsolvirana, sada slijedi Švedska. Domaćini su reprezentacija s bogatom povijesti, no kada gledamo igrače, Hrvatska je kvalitetnija momčad. Međutim, to se mora pokazati na terenu. Ako pristup i igra budu kao protiv Argentine, ako će Alilović ponovno biti na nivou, straha neće biti. Toga su svjesni i u hrvatskom taboru.

'Protiv Švedske ne smijemo ponoviti greške kao protiv Danaca, a nadam se da smo iz te utakmice nešto naučili. Kvalitetu imamo, samo to trebamo pokazati na parketu', kazao je Lacković, a s njim se slaže i Domagoj Duvnjak.

'Mi imamo kvalitetu, samo to trebamo pokazati, baciti se na glavu i ja vjerujem u pobjedu', smatra Duvnjak.