GUSTO U NAŠOJ SKUPINI

Švedska pobijedila, Danska dobila Poljsku

22.01.2011 u 20:23

Bionic
Reading

U susretu prvog kola skupine II drugog kruga svjetskog rukometnog prvenstva reprezentacija Švedske je u Malmou pobijedila Srbiju 28:24 (12:13) i tako ostala u igri za polufinale. Danska je u istoj skupini svladala Poljsku 28:27 (15:9)

Srbija se odlično držala do 47 minute kada je vodila 20:19, no u posljednjih 13 minuta domaćin je uspio preokrenuti rezultat postigavši devet golova, a primivši četiri.

Šveđane su do važnih bodova predvodili Niclas Ekberg i Kim Ekdahl du Rietz sa po šest, te Oscar Carlen sa pet golova, dok su u suparničkim redovima najefikasniji bili Marko Vujin sa osam i Momir Ilić sa pet golova.

U posljednjem susretu prvog kola skupine II drugog kruga svjetskog rukometnog prvenstva reprezentacija Danske je u Malmou pobijedila Poljsku 28.27 (15:9) i sasvim se približila plasmanu u polufinale.

Dance su do šeste uzastopne pobjede na prvenstvu predvodili su Hans Lindberg sa šest, te Mikkel Hansen sa pet golova, dok su najefikasniji igrači u poljskim redovima bili Tomasz Tluczynski i Mariusz Jurkiewicz sa po šest golova.

Nakon prvog kola drugog kruga na ljestvici vodi Danska sa šest bodova, Švedska ima četiri boda, a Hrvatska tri boda. Poljska je ostala na dva boda, koliko ima i Argentina, dok je Srbija na začelju s jednim bodom.