OČEKIVANO

Francuzi kao stroj, Danci rutinski

19.01.2011 u 22:12

Bionic
Reading

Osim utakmice Hrvatska – Srbija (24:24) u srijedu je na Svjetskom rukometnom prvenstvu odigrano još pet susreta četvrtog kola. Nije bilo neočekivanih rezultata

U skupini C Danci su pregazili Alžir (26:19) i tako sa stopostotnim učinkom u četvrtak čekaju hrvatsku reprezentaciju. Danska je odmah pokazala da je gazda i u prvih deset minuta je riješila pitanje pobjednika (6:1). Mikkel Hansen i Lasse Svan Hansen su zabili po pet golova, a toliko pogodaka za Alžir postigao je Boultif.

I Rumunjska je imala lagan trening s Australijom (29:14). Od samog početka je bilo jasno da je to okršaj dva neravnopravna protivnika. Kod Rumunja je s pet golova bio najbolji Florea, a kod Australaca se istaknuo Calvert sa sedam.

U skupini A Francuska je pokazala svoju moć protiv Njemačke te je slavila 30:23. Brandovi izabranici nisu imali rješenja za čvrstu obranu svjetskih prvaka. Nijemci su se odupirali 20 minuta i tada je krenuo francuski stroj. Od branitelja naslova najefikasniji su bili Accambary s pet te Gille, Fernandez, Abalo i Karabatić s četiri gola, a od poraženih je Kraus zabio sedam.

Maksimalnih osam bodova imaju i Španjolci. Oni su razbili Egipat 31:18 i u četvrtak odlučuju s Francuzima o pobjedniku skupine. 'Furiju' su predvodili Rocas sa sedam i Romero s pet golova. Kod Egipta je najopasniji bio kružni napadač Mamdouh s pet pogodaka.

Tunis je stigao do prva dva boda na turniru protiv slabašnog Bahraina koji nijednom nije poveo (28:21). Kod Tunižana je pivot Tej postigao sedam golova, a kod azijskog predstavnika je Alsayyad pogodio šest puta.