ZNA SE TKO JE FAVORIT

I Srbi se pitaju kako zaustaviti Balića

18.01.2011 u 20:23

Bionic
Reading

U taboru srpske rukometne reprezentacije smatraju da je Hrvatska favorit, a kao ključnu figuru susreta ističu Ivana Balića

Srbi nakon tri kola imaju dvije pobjede (Alžir, Australija) te jedan poraz (Danska). U njihovoj svlačionici realno iščekuju sraz s aktualnim viceprvakom svijeta (18 sati, srijeda).

'Pokušat ćemo dati sve od sebe, međutim, moramo biti i praktični. Ako vidimo da su jači od nas i ako to dokažu u određenom dijelu, vjerojatno ćemo čuvati nešto snage za četvrtak i Rumunjsku', poručio je iz srpski izbornik Veselin Vuković, a prenosi mondo.rs.

'Bojim se da ne odigramo izjednačenu utakmicu i ne daj bože izgubimo, a uz to se sasvim potrošimo. Podsjećam da Rumunji poslije slobodnog dana igraju s Australijom', objasnio je Vuković.

Srpski strateg zna odakle prijeti najveća opasnost. Ključ uspjeha nalazi u zaustavljanju Ivana Balića.

'Radi se o vrhunskom igraču, sjajnom organizatoru, koji može sam iznijeti teret cijele utakmice. Čime da ih iznenadimo? Ne može tu biti iznenađenja. Mi nemamo mogućnosti da imamo spremne tri obrane.'

Slično kao Vuković, razmišlja i iskusni igrač Mladen Bojinović koji je bio u momčadi Jugoslavije na Europskom prvenstvu u Švedskoj prije devet godina, kada je ona bila bolja od Hrvatske.

'Oni su godinu dana kasnije postali svjetski prvaci i od tada vladaju svjetskim rukometom. Mislim da smo protiv Danske dobro odigrali 45-50 minuta i da moramo još u tih deset dati maksimum, tako da utakmicu odvedemo u neizvjestan finiš. Sigurno je da je Hrvatska favorit i da ima više iskustva', rekao je Bojinović i dodao:

'Balić je igrač koji im donosi prevagu, a i Lacković je u fantastičnoj formi od početka sezone. Dobra su ekipa, kolektivom se izvlače iz neugodnih situacija, ali vjerujem u nas.'