OBAVLJEN MR

Duvnjak ima i dokument da smije igrati!

17.01.2011 u 15:22

Bionic
Reading

Iako je u nedjelju već sjedio uz suigrače na klupi i čekao eventualnu prigodu da nastupi protiv Alžira, Domagoj Duvnjak u ponedjeljak je dobio i nalaze s magnetske rezonance

Izbornik Goluža imao ga je na popisu igrača za dvoboj s Alžirom i najavio da će zaigrati samo u slučaju da bude nužno. No, na svu sreću Balić, Vuković i društvo sjajno su odradili posao i Duvnjak je samo gledao. I navijao, naravno. A danas ujutro dobio je još jedan razlog za pjesmu jer liječnik reprezentacije dr. Mladen Miškulin pročitao mu je nalaze.

'Da, konačno smo obavili i magnetsku rezonancu, koja je potvrdila sve ono što smo vidjeli i znali i ranije. Domagojeva kralježnica nije pretrpjela nikakvu organsku ozljedu, nema ni pritiska na živce, radilo se samo o biomehaničkom poremećaju prilikom naglog pokreta koji je izazvao privremenu bol i ukočenost. S obzirom na fizikalnu terapiju koju obavljamo s njim dvaput dnevno te na sve ostale načine liječenja, Domagoja možemo vrlo brzo očekivati na terenu', rekao je dr. Miškulin.

Inače, Domagoj je odmah nakon ozljede išao obaviti pregled, ali nije ga dočekao. Dr. Miškulin demantirao je dio napisa da je razlog tome nedostatak osiguranja.

'Ta je informacija apsolutno netočna, HRS je sve svoje igrače osigurao s dvije ili tri vrste osiguranja, a jedno od njih je od organizatora SP-a. Domagoj je čekao kod prvog pregleda zbog švedskog sustava zdravstvene skrbi, koji daje prioritet težim pacijentima. Primjerice, alžirski igrač koji se ozlijedio u prvoj utakmici čekao je u bolnici u Lundu oko šest sati. Zaista se ne radi ni o kakvim problemima s osiguranjem nego o švedskom zdravstvenom sustavu, zbog kojeg smo stali u red kao i svi ostali pacijenti. Kolege koji su tada bili u hitnoj službi odlučili su prvo rješavati hitnije slučajeve. Magnetsku rezonancu obavili su u drugom bolničkom centru budući da smo je dogovorili odmah nakon ozljede', završio je liječnik rukometaša.