POČELO SP

Čileanci se solidno oduprli Šveđanima

13.01.2011 u 21:31

Bionic
Reading

Utakmicom Švedske i Čilea počelo je 22. svjetsko rukometno prvenstvo, a prema očekivanju domaćini su riješili dvoboj u svoju korist 28:18

Iako je Švedska u ovaj dvoboj ušla kao favorit i svima je u Göteborgu, gdje se igrala utakmica, bilo jasno tko će pobijediti, Čile se pokazao kao sasvim solidan suparnik, koji je na kraju poražen s podnošljivih 'minus 10' (18:28).
Na početku utakmice Čileanci su čak i vodili 4:2, ali domaćini su serijom 6:0 preokrenuli rezultat i poveli 8:4, nakon čega je otklonjen i onaj jedan posto mogućnosti da se dogodi čudo. No, bez obzira na status apsolutnog autsajdera, Čileanci su dobro parirali domaćinima i rezultatski sasvim solidno stajali. Šveđani nikako nisu uspijevali povećati prednost na više od četiri gola (9:5). Tek pred kraj prvog dijela otišli su na očekivanih plus sedam (15:8).
U drugom poluvremenu slična slika. Domaćini uporni, ali bez previše ideje u napadu, a pripomogli su i čileanski vratari, pa se razlika nije penjala. Sredinom poluvremena Švedska je imala 'tek' plus devet (23:14), a najveću je prednost to jest deset pogodaka prednosti stekla na samom kraju utakmice, koju je i okončala rezultatom 28:18.

Najefikasniji igrači u švedskim redovima bili su Kim Ekdahl Du Rietz sa šest, te Fredrik Petersen i Oscar Carlen s po pet golova, a u čileanskim redovima najbolji bili Emil Perez Feuchtmann s četiri i Rodrigo Salinas Munoz s tri postignuta gola.

U ostalim utakmicama prvog kola D skupine u petak se sastaju Južna Koreja i Argentina te Poljska i Slovačka.