PRIPREME ZA ŠVEDSKU

Srbi 'razvalili' Austrijance u Beogradu

11.01.2011 u 07:47

Bionic
Reading

Austrijanci su imali velika očekivanja od svoje momčadi, a onda im se dogodio Beograd i super uvjerljiv poraz od Srba. To što je na kraju bilo minus 12 ne treba zavaravati - moglo je biti i puno više!

Najbolje svjetske rukometne reprezentacije broje dane do početka natjecanja u Švedskoj te završavaju pripreme. Srbija je tako ugostila Austriju u posljednjoj provjeri pred odlazak na sjever Europe, a nakon viđenoga i Veselin Vujović je valjda ostao iznenađen. Srbija je 'razvalila' Austriju 39:27, a taj je rezultat još i dobar za goste. Jednostavno, što god su Srbi pokušali, sve im je uspijevalo.

U prvih 18 minuta Austrijanci gotovo da ništa nisu obranili, a na semaforu je svijetlilo 17:5. Do poluvremena je ostalo minus 12 (23:11), a u drugom dijelu srpski izbornik iskušavao je brojne varijante s igračima koji nisu u početnoj postavi. Srbi su, dakle, itekako povukli ručnu kočnicu, pa je  razlika na kraju bila ista kao i na isteku 30. minute.

Švedska legenda na klupi austrijske reprezentacije, Magnus Andersson, bio je šokiran onime što se dogodilo njegovim igračima:

'Razočaran sam i, moram priznati, pomalo šokiran. Igrali smo protiv vrlo ozbiljnog suparnika i to je loš početak za mene kao izbornika Austrije. Puno stvari u našoj igri nije bilo dobro i zapravo ne znam što da vam uopće kažem. Kada nakon 15-ak minuta igre gubite 12 razlike, to zaista sve objašnjava', kazao je srpskim i austrijskim novinarima Andersson.

SRBIJA - AUSTRIJA 39:27 (23:11)

Srbija: Marjanac (4 obrane), Pribak 2, Šešum 7, Vujin 9 (2), Nikčević, Ćurković 1, Toskić 5, Stanić (11 obrana), Ilić 3, Marković 4, Pejanović (8 obrana), Prodanović 3, Stojković 3, Rnić, Vilovski, Vučković 0, Mitrović, Stanković 2
Austrija: Bauer (3 obrane), Fulzer 1, Kainmiler 0, Božović 3, Vos 2, Abadir 0, Majer 2, Marinović (6 obrana), Silađi 4, Poš 2, Vlčinski 2, Johum 0, Fride 2, Šlinger 6, Vagesrajter, Veber 3