Rukometno EP 2012

ZASTAVA I DVA PRSTA

Bičanić: Nakon poraza od Srbije smo plakali

Osim po osvajanju brončane medalje rukometni EP u Beogradu ostat će zapamćen i po Damiru Bičaniću koji je na dodjelu medalja, pred 20.000 srpskih navijača, izašao s visoko podignuta dva prsta i hrvatskom zastavom na leđima na kojoj je pisalo Proud to be Croat (Ponosim se što sam Hrvat)

Ta simbolična gesta kod mnogih u Hrvatskoj, a prije svega u Vukovaru, izazvala je dodatne emocije jer se zna da je Bičanić Vukovarac koji je sa šest godina morao zbog rata napustiti svoj dom.

'Nije to bila ničija posebna ideja. Poslije utakmice sa Španjolcima svi smo tražili zastavu jer smo željeli tako izaći na parket i primiti brončane medalje. Poslije te utakmice sam pola sata tražio zastavu i jedva je našao,' rekao je Bičanić koji je u Vukovaru išao i na primanja u Županiju i kod vukovarskog gradonačelnika.

Smatra da je bronca osvojena u Beogradu veliki uspjeh, ali ne može prežaliti poraz u polufinalu od Srbije.

'To mi je sigurno najteži poraz u karijeri. Poslije utakmice nitko od nas sve do ranih jutarnjih sati nije mogao zaspati. Samo smo ležali i gledali u strop. Mnogi od nas su i plakali zbog tog poraza. Željeli smo tom pobjedom razveseliti hrvatske navijače u dvorani i sve u Hrvatskoj,' istaknuo je Bičanić koji je već otputovao u Francusku gdje sa Chamberyjem u četvrtak igra prvenstvenu utakmicu.
MAXtv Prva Liga

Cura i frajer dana

Djeca i internet
Lijepa naša
Sve o zemljama EU

Kalkulator za izračun plaće