IPAK MEDALJA U BEOGRADU

Hrvatska osvojila broncu! 'Furija' nije imala šanse!

29.01.2012 u 16:09

Bionic
Reading

Nakon nes(p)retnog polufinalnog poraza od Srbije, Hrvatska je dva dana kasnije smogla snage i protiv starih rivala Španjolaca stigla do trijumfa vrijednog brončanog europskog odličja

Hrvatska je brončana na Europskom rukometnom prvenstvu! Epliog je to nedjeljne utakmice za treće mjesto protiv Španjolaca, susreta koji su odigrale poraženi polufinalisti, dvije strahovito razočarane reprezentacije koje su očekivale u najmanjoj mjeri borbu za zlato. U takvoj borbi igrači Slavka Goluže iskazali su se bolji, trezveniji, svježiji.

Utakmicu je Hrvatska otvorila fenomenalno, 2:0, 4:1, 6:3 i 10:5 dali su naznaku da će nedjeljno popodne u beogradskoj Areni proći dobro po 'kauboje'. Blaženko Lacković bio je raspložen, Igor Vori je pogađao bez promašaja, a španjolski golmani definitivno nisu imali svoj dan. Da 'furija' u tim trenucima nije imala rasploženog Daniela Sarmienta i preciznog izvođača sedmeraca Ikera Romera, Španjolska ni u najluđim snovima ne bi do poluvremena stigla na samo minus jedan (12:13).

Štoviše, kako su naši suparnici imali i prvi napad u drugom poluvremenu, u 31. minuti na semaforu je zasvjetlilo prvo izjednačenje na utakmici (13:13), a bilo je to i najbliže što su Španjolci došli do bronce. Hrvatska je ponovno preuzela igru, razigrala su se dva Ivana - Čupić i Ninčević, pomogao je izvana Lacković, a svoj doprinos s dva obranjena sedmerca itekako je dao Mirko Alilović.

Hrvatska je u zadnjih pet minuta ušla s tri razlike (28:25) i do kraja utakmice znalački i iskusno sačuvala prednost. Na kraju, rezultatski uvjerljivo 31:27 i uz prilično jake zvižduke tribina koje su se počele puniti iščekujući finale Srbije i Danske, Goluža i igrači s kockastim dresovima visoko uzdignutim rukama dočekali su kraj susreta. Španjolcima nije pomoglo čak ni devet dosuđenih sedmeraca, od kojih su realizirali šest. Preostala tri 'pokupio' je Alilović!

Bronca je, dakle, osvojena, a pobjedom smo i uzvratili Španjolcima za neugodni poraz u drugom krugu natjecanja, poraz koji nam je kao sudbinu u polufinalu odredio domaćina Prvenstva. Hrvatska je trećim mjestom osigurala i domaćinstvo u Olimpijskim kvalifikacijama za London 2012.