Rukometno EP 2012

MAJSTOR OSTAJE MAJSTOR

Kiro Lazarov kao od šale ruši rukometne rekorde

Lazarov je sa ukupno 61 pogotkom prvi strijelac prvenstva, a ujedno nitko nikada nije postigao toliki broj pogodaka na jednom Europskom prvenstvu

Rukometaši Makedonije ostvarili su veliki rezultat na Europskom prvenstvu koje u nedjelju završava u Srbiji. Naime, Makedonci su osvajanjem petog mjesta osigurali plasman na Olimpijske igre ove godine.

U utakmici za 5. mjesto Makedonija je sa 28-27 pobijedila Sloveniju, a kao i svaki put dotad najbolji je njihov strijelac i igrač bio Kiril Lazarov. U petak je Lazarov potpisao osam pogodaka, a osim reprezentativnog uspjeha Lazarov je mogao slaviti i osobne rekorde.

Naime, Lazarov je sa ukupno 61 pogotkom prvi strijelac prvenstva, a ujedno nitko nikada nije postigao toliki broj pogodaka na jednom Europskom prvenstvu. Dosadašnji je rekorder bio Islanđanin Olafur Stefansson koji je 2002. godine u Švedskoj postigao 58 pogodaka.

Uz to, nitko nikada nije bio najbolji strijelac Svjetskog i Europskog prvenstva, što je uspjelo Lazarovu. Bio je taj Makedonac i prvi strijelac SP-a 2009. u Hrvatskoj kada je zabio čak 92 pogotka u deset utakmica što je, pak, zasebni rekord na svjetskim prvenstvima.
MAXtv Prva Liga

Cura i frajer dana

Djeca i internet
Lijepa naša
Sve o zemljama EU

Kalkulator za izračun plaće