Rukometno EP 2012

PRVI FINALIST

Danci nakon drame sredili Španjolce

Rukometni reprezentativci Danske prvi su finalisti Europskog prvenstva kojem je domaćin Srbija. U finalu čekaju suparnika, a bit će to pobjednik drugog polufinala u kojem igraju Hrvatska i Srbija

Danska je sa 25:24 pobijedila Španjolsku, a junak ove pobjede bio je Mikkel Hansen. Postigao je Hansen posljednja dva danska pogotka na utakmici, dok je na drugoj strani, u zadnjem napadu Španjolske, pogriješio Ugalde i promašio izjednačenje. No, ostaje upitno je li Ugalde prilikom skoka bio fauliran od strane danske obrane.

Španjolska je, inače, bolje otvorila utakmica, ali su ih Danci prestigli krajem prvog dijela i na odmor otišli s prednošću 12:10. U drugom je dijelu Danska podigla prednost na pet pogodaka, ali su Španjolci došli do 19:19. Potom je Španjolska spasila i minus 22:19, ali je ostala kratka u završnici.

Na posljednjem je Europskom prvenstvu, u Austriji, reprezentacija Danske ostala bez medalje. Međutim, na prethodna četiri prvenstva zaredom je uzimala jedno od tri odličja: čak tri puta broncu i na prvenstvu u Norveškoj 2008. godine zlatnu medalju. I iz Srbije će se doma vratiti ljepša za taj ukras oko vrata, pitanje je samo hoće li u pitanju biti zlato ili srebro.
MAXtv Prva Liga

Cura i frajer dana

Djeca i internet
Lijepa naša
Sve o zemljama EU

Kalkulator za izračun plaće