PRIOPĆENJE MVEP-A

Prosvjedna nota zbog srpskih huligana

25.01.2012 u 11:36

Bionic
Reading

Hrvatskim navijačima gostovanje u Novom Sadu ostat će u sjećanju ne samo zbog trijumfa protiv aktualnih prvaka, već i zbog huliganskog napada na njih koji se dogodio nakon utakmice. Neki od hrvatskih navijača su završili u bolnici, dok su mnogi automobili uništeni

Težak incident dogodio se kada su hrvatske navijače nakon utakmice napali srpski huligani. Na svu sreću, izbjegnuta je tragedija, no sramotni događaji postali su vijest dana. Povodom ružnih scena oglasili su se i priopćenjem iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova koje prenosimo u cijelosti.

'Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izrazilo je danas prosvjed veleposlaniku Republike Srbije u Zagrebu Stanimiru Vukićeviću povodom jučerašnjih napada na vozila hrvatskih navijača u Novom Sadu i Rumi, pri čemu su neki od hrvatskih državljana i ozlijeđeni.

Veleposlanik Vukićević izrazio je žaljenje zbog nastalih incidenata te izvijestio hrvatsku stranu da su nadležne službe Republike Srbije dosad uhitile šest napadača na hrvatske navijače. Također je izvijestio da se istraga i dalje nastavlja te će o svim rezultatima nadležna tijela u Republici Hrvatskoj biti pravovremeno informirana.

Obostrano je ocijenjeno da ovakvi incidenti ne pridonose jačanju odnosa između dviju država. U tom smislu, s hrvatske strane zatražen pojačan je angažman službi sigurnosti u Republici Srbiji tijekom predstojećih ovotjednih rukometnih susreta, na kojima se očekuje i povećana nazočnost hrvatskih navijača.'

Incident